29.1.2010

Pom Pom Pompottelua

Novita Pom Pom -lanka näyttää ja tuntuu ihastuttavalta, suorastaan halittavan pehmeältä. Ostin kokeeksi pari kerää ja päätin yrittää huivia Novita Talvi 2009 -lehden ohjeella nro 15 (s. 30). Lanka oli yllättävän hidasta neulottavaa ja erityistä tuskaa tuotti pudonneen silmukan metsästys takaisin puikolle. En myöskään erityisemmin tykännyt ohjeessa olleista lankalenkeistä, jotka jätetään huivin kumpaankin reunaan, koska ainakaan minä en onnistunut saamaan lenkin viereisiä silmukoita riittävän tiukalle. Vähän huolestuttaa sekin, että mihin kaikkeen lankalenkit vielä tarttuvatkaan kiinni...



Huivi Novita Pom Pom -langasta, ohje Novita Talvi s. 30 (malli 15).


Huivista tuli kuitenkin ihan söpö. Koristelin molemmat päät valkoisilla helmillä, jotka ovat peräisin jostain rikki menneestä lasten kaulakorusta. Huivi päätyi synttärilahjaksi esikoiselle, ja onkin juhlapäivästä saakka ollut päivittäisessä käytössä :-)

Musta Pom Pom voisi olla hauskaa efektilankana vaikka päähineessä tai käsineissä, mutta enpä taida enää mitään tätä húivia suurempia projekteja kokeilla.

27.1.2010

Löytöjä Tallinnasta

Kylmä sää koetteli Tallinnan-matkaajiakin viime viikolla. Hurja pakkanen yhdistettynä viiltävään tuuleen ei oikein innostanut pitkille ostoskierroksille, mutta muutamassa lanka- ja käsityöputiikissa tuli kuitenkin pikaisesti pistäydyttyä kokoustelun lomassa.



Olin jo pitkään kaipaillut uutta kivaa arkikäsilaukkua, ja tällainen löytyi Viru-kadulla sijaitsevan Lindexin alakerran käsityömyymälästä. Kirjava osa on peräisin Kuusalun hameesta, muuten laukku on napakkaa vuoritettua farkkukangasta. Laukku on muuten täydellinen, mutta kaipaisin avaimille vetoketjutaskua laukun ulkopuolelle. Täytynee ehkä kehitellä sisätilojen osalta jotain uutta säilytysjärjestelmää, jotta avaimet olisivat kätevästi käsillä.



Villalankoja ostelin myös... kun sai niin halvalla :-) Millekään ei ole vielä ennaltamäärättyä käyttöä, mutta pitäähän sitä olla erilaisia lankoja pahan päivän varalle! Tuo vaalea lanka on selvästi ohuempaa kuin nuo muut. Kaikissa värit muodostavat leveitä (vaihtelevanlevyisiä) raitoja. Suurin osa on Hansa Lina -kaupasta Raatihuoneen torin kupeesta, ohut lanka ja vihreä lanka laukkukaupan naapurista.

26.1.2010

Juhlahumua

Esikoisen 9-vuotissyntymäpäivää juhlittiin eilen perinteisin juhlamenoin ja perinteisin herkun. Suklaakakkua oli tarjolla tänäkin vuonna ja vieläpä ihan samalla ohjeella ja samoilla täytteillä kuin vuosi sitten. Hyvin kävi kakku kaupaksi tälläkin kertaa, santsipaloja jäi tasan yksi (leipurille itselleen)!


25.1.2010

Suloisen pehmeät sukat

Joulupukki toi minulle lahjaksi muutaman kerän Regian sukkalankaa ja uudet bambupuikot. Lanka on kerällä ihastuttavan kiiltävää ja suorastaan houkuttelee hypistelemään, joten rupesin tikuttelemaan perussukkaparia heti jouluhössötyksen laannuttua. Ensimmäisen kokeilun tulos valmistui ilta- ja kahvituntityön tuloksena ja on päässyt jo koekäytöstä pyykkikoriin asti. En ollut Regiaa aiemmin testannutkaan, mutta olipahan kerrassaa ihanaa lankaa, ohutta mutta napakan ja pehmeän tuntuista. Värit ja erityisesti niiden rauhallinen vaihtuminen miellyttävät kovasti silmääni. Sattumalta värit asettuivat molemmissa sukissa suurinpiirtein yhtä leveiksi raidoiksi.



Sukat Regia-sukkalangasta, koko 36/37, 48 s, joustin 1 o 1 n, bambupuikot nro 3.

14.1.2010

Kahdet kirjavat lapaset

Alkanut vuosi on ollut työntäyteinen, joten neulonta- ja virkkuurintamalta ei ole tässä vaiheessa kovinkaan paljon raportoitavaa. Viime vuoden puolella käynnistynyt lapasprojekti pääsi vihdoin puoliväliin tänään, kun sain pääteltyä langat toisenkin poikasen lapasista. Vielä pitäisi ahkeroida kahdet tyttöjen lapaset - tai ainakin isosiskolle, pikkusisko pärjännee vanhoilla mutta hänet tuntien voin olla melko varma siitä, että tilaus pienistä vaaleanpunaisista lapasista odottaa jossain vaiheessa...





Nämä lapasparit valmistuivat erilaisista Nalle-langoista (sininen Nalle, viininpunainen Nalle, Nalle Mustikka sekä Nalle Kesä) kaksinkertaisella langalla neulottuna. Puikot 3,5, 40 s, joustin 1 o 1 n.

Kaksinkertaisen langan käytön lisäksi ole keksinyt oikein muuta keinoa saada lapasista riittävän lämpimiä. Enimmäkseen lapset käyttävät ulkoilussa rukkasia, mutta joskus lapaset ovat käytännöllisempi ja siistimpi vaihtoehto. Kovin haastaviin kirjoneuleisiin en ole vielä uskaltanut tarttua, mutta se olisi varmaan yksi keino saada lapasiin vähän lisää lämpöä. Kertokaa hyviä vinkkejä!

Ensi viikolla minulla on tilaisuus lähteä tutustumaan Tallinnan lankakauppoihin, joten pitänee ruveta listaamaan sopivia vierailukohteita :-)