19.2.2010

Spagettia ja salamikastiketta

Arki on ollut tuttuun tapaan tasaista matalalentoa töistä kotiin ja harrastuksiin, joten ruokabloggailut eivät ole päässeet ihan kärkeen to do -listalla. Ja muutenkin arkiruuat ovat olleet enimmäkseen sitä tavallista: joko nopeasti kokoonkyhättäviä tai itsestään valmistuvia tai mielellään molempia. Eilinen päivällisruoka kuului tähän "valmista vartissa" -sarjaan ja oli vaihteeksi vähän eri aineksista kuin yleensä, joten ajattelin kirjoittaa ohjeen muistiin suurin piirtein siinä muodossa kuin sen toteutin. Kuvaa en valitettavasti eilisillan juoksentelun keskellä ehtinyt napata.

Spagettia ja salamikastiketta
(6:lle)

200 g salamisuikaleita
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
n. 1 1/2 dl ruokakermaa
2 rkl maustettua crème fraichea (esim. pippurisekoitus)
tuoretta persiljaa
öljyä
(suolaa)

Kastike valmistuu sillä aikaa kun spagetti kiehuu.

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä. Lisää salamisuikaleet. Kaada päälle ruokakermaa, lisää crème fraiche ja sekoita tasaiseksi. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes spagetti on kypsää. Silppua päälle tuoretta persiljaa. Sekoita kastike spagetin joukkoon.

18.2.2010

Sateenkaaren värejä

Lähdin innokkaana mukaan Ravelympics 2010-tapahtumaan ja ilmoittauduin jopa neljään eri lajiin. Ajattelin asettaa tavoitteet maltillisemmin kuin Suomen olympiajoukkue - ei mitään mitalitavoitteita, pääasia että tulee kisakokemusta ja on mukavaa.


Sain kuitenkin ensimmäisen lajin eli Scarf Super-G:n suoritettua onnistuneesti! Novita Puro Tundra -langasta ihan hatusta vedetyllä ohjeella neulottu värikäs huivi valmistui eilen. Vähän vierastan noita aniliininpunaisia ja purppuraisia sävyjä, mutta koska nuo vihreät ovat suoraan omasta värimaailmastani niin eiköhän tämä huivi jää ihan omaan käyttöön.





Kapea kaulahuivi Novita Puro Tundra -langasta (2 kerää). Puikot nro 6, 27 silmukkaa, reunoissa 3 silmukalla aina oikeaa ja keskellä 3 0 3 n -joustinta.

15.2.2010

Huivi ystävälle


Ystävänpäivä taas tuli ja yllätti. Kortteja en ehtinyt enkä jaksanut askarrella, muutaman kaupasta ostetun sain lähetetyksi. Korttien sijaan sain vihdoin viimein valmiiksi yli vuosi sitten aloittamani hartiahuivin Kauhavan Kangasaitan lenkkimohairista. Lahjan saaja oli ollut tiedossani jo pitkään, koska langan väri on ehdottomasti samaa sävyä kuin ketun turkissa :-) Ensin ajattelin tekeväni huivin joululahjaksi, mutta siihen ei aika riittänyt loppuvuoden kiireiden keskellä, mutta pienellä loppukirillä huivi valmistui juuri sopivasti Ystävänpäiväksi ja pääsikin käyttöön samantien!

Hartiahuivi Kauhavan Kangasaitan lenkkimohairista. Puikot nro 10, aina oikein -neuletta 36 silmukalla kunnes huivi on sopivan pituinen :-)