Suklainen täytekakku
taikina:
4 munaa
2 dl sokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoa
1/4 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Sokerikakkutaikina ei pidä odottelusta joten kakku on hyvä saada paistumaan heti taikinan valmistuttua. Varaa siis kaikki ainekset käden ulottuville ja laita uuni valmiiksi lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka huolellisesti ja pane se jääkaappiin odottamaan taikinan valmistumista.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja siivilöi muna-sokeri-vaahdon sekaan, kääntele samalla taikinaa varovasti nuolijalla. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 40 minuuttia. Kokeile välillä (n. puolen tunnin paistamisen jälkeen) kypsyyttä esimerkiksi cocktailtikulla.
Kumoa kakku tarjoiluvadille jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja täytä se mieleisilläsi täytteillä. Itse pidän kuivahkoista täytekakuista joten jätin tämän kakun kostuttamatta, koska arvelin täytteen olevan riittävän kosteaa muutenkin.
täyte:
omenahilloa persikoita ohuina viipaleina
1 1/2 dl vispikermaa
vaniljasokeria
kuorrutus: 1 dl vispikermaa
taloussuklaata
Laita kerma ja paloiteltu taloussuklaa paksupohjaiseen kattilaan tai kerroskattilaan. Kuumenna varovasti (kerman ei tarvitse edes kiehahtaa) ja sekoita koko ajan, jotta suklaa sulaa tasaisesti.
Levitä kuorrutus nopeasti kakun päälle. Tämä kuorrutus ei kovetu täysin jämäkäksi vaan jää melko tahmeaksi. Olen toisinaan tehnyt kuorrutuksen myös pelkästä suklaasta (höystettynä nokareella voita), mutta siitä tulee kakkuun niin kivikova pinta että leikkaaminen on hankalaa. Koristele kakku ja anna sen maustua jääkaapissa muutama tunti.
Olohuonetta somistamaan oli lehahtanut parvi silkkipaperiperhosia. Siivet on koottu kahdesta osasta ja yhdistetty toisiinsa ohuella kuparilangalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti