Punajuuri kuuluu ehdottomiin suosikkijuureksiini. Se maistuu herkulliselta yhdistettynä sinihomejuustoon, fetaan tai vuohenjuustoon, värjää sosekeiton upeasti ja sopii mainiosti tuomaan mehevyyttä kiusauksiin. Välillä minulle tulee melkein himo perinteisiin etikkapunajuuriin, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kokeilla niiden tekemistä ihan itse. Pikkuinen kasvimaamme oli tehnyt punajuurisatoa lähes neljänkymmenen vaihtelevankokoisen yksilön verran, joten säästin muutaman suurimman sosekeittoa varten ja loput pääsivät etikkaliemeen maustumaan. Ohjeen katsoin suoraan punajuurisäilötepussista, joten en kirjoita sitä tähän (säilötteen lisäksi tarvitaan vettä, väkiviinaetikkaa ja sokeria).
Kahden viikon kuluttua päästään maistamaan... Näistä ei kyllä varmaan riitä joulupöydän rosollin ainaksiksi :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti