Norjanangervot tuoksuvat huumaavasti.
Tulppaanikausi alkaa olla parhaimmillaan.
Pikarililjoja
Puutarhamme maaperä on epäonneksemme tiukkaa savea; voimme vain haaveilla esimerkiksi englantilaisten cottage gardeneiden kuohkeasta mullasta tai välimerellisestä kasvukaudesta. Lähiseudun pupupopulaation riemuksi voikukat sentään menestyvät, ja näin alkukesän kynnyksellä yritämme hyödyntää myös runsasta nokkossatoa.
Nokkosmuhennos
kulhollinen pieniä nokkosen lehtiä
1 l vettä
muutama hyppysellinen merisuolaa
2 rkl voita (tai Oivariinia)
1 pieni sipuli
2-3 rkl maustettua tuorejuustoa*
2 dl ruokakermaa
* käytin kantarellinmakuista tuorejuustoa, ja se sopi tähän erittäin hyvin
Saksi nokkoset pieneksi silpuksi. (Ehkä ne olisi hyvä myös huuhdella ensin, mutta luotin siihen että omalta pihalta kerätyt nokkoset ovat muutenkin riittävän puhtaita.) Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja keitä nokkosia n. 10 minuuttia.
Sulata voi kasarissa. Silppua sipuli hienoksi ja kuullota. Kaada nokkosten keitinvesi pois ja kumoa nokkossilppu kasariin. Lisää tuorejuusto ja kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä.
Herkullista kalaruuan (esim. savukirjolohen tai -siian) ja perunoiden kanssa tarjottuna!
Ihanat inkkarit!
VastaaPoistaWau mitä herkkuja sä aina laitat! Ei onnistuis multa ollenkaan!
VastaaPoista