Lounaaksi söimme sosekeittoa, johon sai kätevästi ujutettua mm. Koskenlaskijaa, joka ei lapsille muuten oikein maistuisi. Myös kaikenlaiset maustettujen ranskankermojen, tuorejuustojen yms. loput sopivat erinomaisesti sosekeittojen mausteeksi.
1 parsakaali
½ kesäkurpitsa
1 sipuli
n. 5 cm:n pätkä purjoa
n. 1/3 Viherpippuri-Koskenlaskijasta
pari kauhallista eilisestä yli jäänyttä perunamuusia
vajaa 1 l vettä
yrttiliemikuutio (esim. Provençale)
yrttisuolaa
päälle:
paahtoleipäkuutioita
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää yrttiliemikuutio ja pilkotut kasvikset. Keitä kypsiksi, soseuta, lisää perunamuusi ja Koskenlaskija. Kuumenna kunnolla ja sekoittele niin että juusto sulaa hyvin. Mausta tarvittaessa yrttisuolalla. Tarjoa paahtoleipäkuutioiden ja tuoreen leivän kera.
Iltapäivällä keittelin kiisseliä valmiiksi iltapalaa varten.
Kirpeä kesäinen marjakiisseli
¾ l raparperi-karpalomehua
2 dl mansikkasosetta
2 dl puolukkahilloa
suurustamiseen:
1 rkl perunajauhoa
pieni tilkka vettä tai mehua
Kuumenna mehu kiehuvaksi. Sekoita perunajauhot pieneen nestetilkkaan ja valuta seos ohuena nauhana mehun sekaan. Odota, että mehu kiehahtaa uudestaan ja ota sitten heti kattila pois levyltä. Sekoita marjat mehun sekaan. Ripottele pinnalle vähän sokeria. Tarjoa jäähtyneenä.
(Tämä herkku katosi iltapalalla viimeistä puolukkaa myöten. Lapsemme ovat selvästikin enemmän kirpeänhappamien kuin ylimakeiden kiisseleiden ystäviä.)
Päivälliseksi söimme porsaan pihvifileetä (valmiissa kermamarinadissa, ihan ok vaikkei mitään erityistä gourmet'ta tietenkään), pastaa, lasten mieliksi porkkanalettuja ja vaihteeksi vähän erilaista salaattia jokapäiväisen tomaatti-kurkku-paprika-salaatin sijasta:
Tuo oranssikukkainen perenna taitaa olla tulikellukka. Luonnonvaraisena esiintyy yleisesti sen sukulaista ojakellukkaa.
VastaaPoistaTyrmäävän upeita kukkia ja herkullisia ruokia.
VastaaPoista