Lapsena en voinut sietää silakkalaatikkoa, ja äiti teki sitä monta kertaa vuodessa. Muita kalaruokia kyllä söin ihan mielelläni, jopa pienistä ruotoisista ahvenista tehtyä keittoa. Silakkaa opin arvostamaan vasta aikuisiällä, ja nykyään yritän ujuttaa sitä ruokapöytään aina kun paikallisissa ruokakaupoissa sattuu olemaan silakkafileitä tarjolla. Silakkapihvit ja sinappisilakat maistuvat koko perheelle; ehkä pitäisi kokeilla sitä silakkalaatikkoakin pitkästä aikaa!
Oheinen sinappisilakoiden ohje on mukailtu Kotitalous 7 -kirjan (tekijät: Pyöräniemi - Liimatainen - Kankkunen - Hyry) ohjeesta.
Sinappisilakat (n. 8 hengen annos)
800 g silakkafileitä
suolaa, tilliä
2,5 dl ruokakermaa
1,5 tl suolaa
2-3 rkl sinappia
(lehtipersiljaa)
Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä. Voitele uunivuoka ja lado silakat vuokaan. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja tilliä. Sekoita kerma, sinappi ja suola, kaada seos vuokaan silakkafileiden päälle. (Ripottele päälle silputtua lehtipersiljaa.) Kypsennä 200 C:ssa 30-40 minuuttia. Tarjoa perunamuussin ja porkkanaraasteen kanssa.
Näyttää herkulliselta.
VastaaPoista