Meillä on ollut tapana juhlia lasten nimipäiviä pienimuotoisesti perheen kesken - tapa sai alkunsa siitä, että halusimme kummallekin kaksospojistamme edes yhden oman juhlapäivän. Yleensä päivänsankari on saanut pienen paketin ja tarjolla on ollut jotain toiveherkkua, vähintäänkin jäätelöä. Kuopuksen nimipäivä osuu loppukesän kynnykselle, ja tänä vuonna päästiin juhlimaan suorastaan sadonkorjuutunnelmissa. Punajuurista pitävä neitonen sai lounaaksi vaaleanpunaista punajuurispagettia ja makeana herkkuna vadelmilla, mustikoilla ja nougat-jäätelöllä kuorrutettua kakkua.
Vaaleanpunainen punajuurispagetti (n. 4:lle)
6 pientä tuoretta punajuurta
1 iso sipuli
valkosipulia maun mukaan (käytin Hunaja-Aitan hunajaista valkosipulimurskaa)
suolaa, pippuria
ruokakermaa
oliiviöljyä
kourallinen saksanpähkinöitä
Kuori ja paloittele punajuuret pieniksi viipaleiksi tai kuutioiksi ja silppua sipuli. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja hauduta punajuuria ja sipulisilppua muutama minuutti. Lisää valkosipuli, suola ja pippuri. Kaada päälle ruokakerma ja anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kun spagetti kypsyy. Ei haittaa, vaikka punajuuret jäisivät rapsakoiksi. Murustele kourallinen saksanpähkinöitä valmiin kastikkeen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti