19.2.2010

Spagettia ja salamikastiketta

Arki on ollut tuttuun tapaan tasaista matalalentoa töistä kotiin ja harrastuksiin, joten ruokabloggailut eivät ole päässeet ihan kärkeen to do -listalla. Ja muutenkin arkiruuat ovat olleet enimmäkseen sitä tavallista: joko nopeasti kokoonkyhättäviä tai itsestään valmistuvia tai mielellään molempia. Eilinen päivällisruoka kuului tähän "valmista vartissa" -sarjaan ja oli vaihteeksi vähän eri aineksista kuin yleensä, joten ajattelin kirjoittaa ohjeen muistiin suurin piirtein siinä muodossa kuin sen toteutin. Kuvaa en valitettavasti eilisillan juoksentelun keskellä ehtinyt napata.

Spagettia ja salamikastiketta
(6:lle)

200 g salamisuikaleita
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
n. 1 1/2 dl ruokakermaa
2 rkl maustettua crème fraichea (esim. pippurisekoitus)
tuoretta persiljaa
öljyä
(suolaa)

Kastike valmistuu sillä aikaa kun spagetti kiehuu.

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä. Lisää salamisuikaleet. Kaada päälle ruokakermaa, lisää crème fraiche ja sekoita tasaiseksi. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes spagetti on kypsää. Silppua päälle tuoretta persiljaa. Sekoita kastike spagetin joukkoon.

2 kommenttia:

  1. Nopeat helpot ja lapsillekin maistuvat ruokaohjevinkit ovat aina tervetulleita. Tämä on siitäkin hyvä, että salamia lukuunottamatta kaikkia muita aineita löytyy lähestulkoon aina kaapista.
    Tackar. Tätä kokeillaan seuraavaksi. Kaveriksi pitänee tehdä paljon vihersalaattia ettei jää rasvaisen kökkö jälkifiilis.

    VastaaPoista
  2. Hei Sotkuholisti,
    kiva kun tulit vierailulle blogiini!

    Minun tulee kyllä valitettavan harvoin kirjoitettua arkiruokien ohjeita muistiin, yleensä on niin kiire ja kun olisi aikaa (jos on) niin siinä vaiheessa ohjeen yksityiskohdat ovat yleensä jo haihtuneet mielestä.

    Kaikenlaiset pastaruuat ovat kyllä arjen pelastus! Meillä syödään jauhelihakastiketta ja spagettia varmasti vähintään kerran viikossa :-)

    VastaaPoista