1.7.2011

Kotipizzaa

Klaukkalan Kotipizza tuli taannoin tunnetuksi ex-pääministerin kantapaikkana, ja mekin olemme törmänneet häneen muutaman kerran pizzaostoksilla. Kotipizzan pizzat (vaiko pitsat?) ovat ihan maistuvaa syötävää erityisesti ohjelmantäyteisinä viikonloppuina, kun aikaa ja voimia ruuanlaittoon ei tahdo löytyä. 

Itse tehty pizza on tietysti monin verroin herkullisempaa; valitettavan harvoin vain tulee hommaan ryhdyttyä. Tällä viikolla puoliso on ollut kesälomalla lasten kanssa, ja tänään oli pizzataikina valmiina odottamassa palatessani töistä kotiin. Täytteet oli pilkottu valmiiksi kulhoihin, ja minun tehtäväkseni jäi taikinoiden kauliminen. Tein sen siten että asettelin leivinpaperin vähän kostealle pöydälle ja kaulin taikinan marmorikaulimella suoraan paperille mahdollisimman ohueksi. 

Pohjan ohje löytyi googlaamalla (lähteenä taisi olla Myllyn Paras). Pizzat paistuivat 250 asteessa n. 10 minuuttia. 


Jokainen sai valita pizzaan mieleisensä täytteet - taka-alalla oma valintani: mozzarellaa, basilikaa, sipulia, paprikaa ja oliiveja.


Lasten pizza: jokaiselle oma neljännes. Urheilijapoikamme olisi halunnut omaan pizzaansa pelkästään jauhelihaa, pepperonia ja kinkkua, ja lähes suuttui kun siihen ujutettiin koristeeksi paprikaa ja yksi basilikanlehti :-)
3 kommenttia:

  1. Hyvältä näytti pizza ja taisi maistua kaikille!

    VastaaPoista
  2. Tervehdys;:NAM, herkullisen näköstä ja varmaan HYVÄÄÄ

    VastaaPoista
  3. Gradua yötä ja viikonloppua myöten vääntäessä ainoa avoin ruokapaikka lähettyvillä oli Kotipizza, jossa tulikin sitten käytyä aika monta kertaa. Pari ensimmäistä kertaa pizza oli ihan hyvää, mutta sen jälkeen kaikki alkoi maistua samalta täytteistä riippumatta enkä ole tainnut Kotipizzaan sen koommin astella...

    VastaaPoista