10.7.2009

Katse kohti lomaa

Viimeinen työpäivä - pöytä on siivottu, ajatukset mapitettu ja ideat arkistoitu, kiireelliset sähköpostit lennätetty eteenpäin ja lehtikierrosta pöydälle unohtuneet lehdet tuupattu sisäpostiin. Aurinkokin vilkuttelee iloisesti pilven takaa muutaman sadepäivän jälkeen.

Uuttera puutarhuri on hikoillut juolavehnien kimpussa liljapenkissä ja antanut kyytiä puutarhakeinun alla majaileville koivuntaimille, itse olen kunnostautunut tyhjentämällä kompostista neljä kottikärrykuormallista mureaa multaa ja taistelemalla viikatteen kanssa itseni pituisia nokkosia vastaan. Onneksi on ollut aikaa myös istutella ja ihailla kesäkukkasia.


Ihastuin kovasti liilansävyisiin petunioihin, ja ovathan nuo vaaleanpunaisetkin kyllä kerrassaan söpöjä.
Ruusunen heräsi unestaan - tämä köynnösruusu on aikaisempina kesinä kasvattanut vain varsia ja lehtiä mutta nyt se rohkaistui avaamaan ensimmäisen kukkasen!


Allaolevissa kuvissa on omin käsin ikuistettuja lomamuistoja kymmenen vuoden takaa. En ole koskaan pitänyt itseäni mitenkään kummoisena piirtäjänä, mutta tykkään kyllä piirtää mallista. Suunnitelmissa olisi kaivaa piirustustarvikkeet esille laatikon pohjalta ja kokeilla, pysyykö kynä vielä hyppysissä.

Lapsimalleja on vielä ihan turha yrittää saada istumaan paikallaan, varsinkin kun vuosien ruinaamisen jälkeen saivat pihamaalle trampoliinin...
4 kommenttia:

  1. Trampoliini on varmasti hauska juttu; meidän lapset olisivat onnesta ymmyrkäisinä jos sellainen meidän pihaan mahtuisi!

    VastaaPoista
  2. Tuo hiilellä(?) piirrettu tupa on aivan hurmaava. Kyllä sulla on taitoja siihenkin suuntaan *kateellista mutinaa*.

    VastaaPoista
  3. Joo, hiilellä se on tehty, esittää miehen suvun vanhaa kesäpaikkaa. No enpä tiedä noista lahjoista... olen tähänkin hommaan vähän liian kärsimätön :-) Tykkään kyllä jäljentää kuvia mallista mutta omasta päästä en osaa piirtää kyllä yhtään mitään, valitettavasti! :-(

    VastaaPoista