14.8.2009

Vielä on kesää jäljellä...... en ole koskaan ollut Mamba-fani, mutta tuo korvamadoksi pesiytynyt laulu kuvaa hyvin tämänhetkisiä tunnelmia loman päätyttyä ja arkisen aherruksen alettua. Vuosi vuodelta kesä tuntuu pakenevan hyppysistä nopeammin ja nopeammin ja jättävän jälkeensä aina vain haikeamman fiiliksen. Loma meni ihan liian nopeasti, mutta onneksi sentään hemmottelevaa aurinkoa ja energisen viileitä suursiivouspäiviä oli aika sopivassa suhteessa. Mukavia muistoja tallentui mieleen kaikkien aistien välityksellä. Jospahan niitä kauniita päiviä riittäisi vielä pitkälle syksyyn ettei kovin monena päivänä tarvitsisi tapella kuravaatteiden pukemisesta...
Päivänkakkarat ja auringonkukat ovat lempikukkiani keskikesällä.

Herkuteltuakin tuli monin eri tavoin...

... ja juhlittua vuosikerran paranemista hyvässä seurassa grilli- ym. herkkuja nautiskellen. Eikä ruoka loppunut tälläkään kertaa kesken :-)

Harrastimme pienimuotoista kotimaanmatkailua sekä entisessä että nykyisessä pääkaupungissa.Kaisa Salmen gerberalabyrintti Helsingin Rautatientorilla sai pienet taiteen ystävät villiksi ilosta. Taideherkkuja nautiskelimme kesän aikana myös Ateneumissa; lisäksi kesäperinteisiimme kuuluu käynti Iittalassa. Esikoisen kanssa kävimme kesäteatterissa ja puolison kanssa festareilla.

Yleensä kesällä tulee luettua lähinnä dekkareita mutta nyt tartuin vihdoin viimein Sirpa Kähkösen Kuopio-sarjaan. Jostain syystä en kovin usein jaksa lukea murteella kirjoitettuja kirjoja, mutta Kähkösen teksti oli niin luontevaa savoa ja Mustat morsiamet niin mukaansatempaava tarina että lukeminen oli kyllä todella nautinnollista.

Muutama käsityökin valmistui:Myssy sekkuni puolivuotiaalle pikkuneidille Novita Luxus Cottonista (kukka Bambusta), virkattu koukulla nro 4 pylväillä, puolipylväillä ja kiinteillä silmukoilla (oman ohjeen mukaan).Neiti 8 vee sai keväthameensa vihdoin käyttöön heinäkuussa... Ohje on muunnelma tämän hameen ohjeesta, lanka mitälie-puuvillalankaa, neulottu puikoilla nro 4 ja koristeltu ketjusilmukkareunuksella.


Sisareni saivat syntymäpäivälahjaksi samanlaiset huivit Novita Luxus Cottonista. Täti Vihreän huivi ehti jo omistajalleen joten kuvassa vain Täti Sinisen huivi. Malli on sama kuin Novita Kesä 2009 -lehdessä olleessa Bambu-langasta tehdyssä pitsihuivissa (malli 33).

Minua ahkerammat neulojat ovat jo aloitelleet syksyn sukkaprojektia, ja kai sitä pitäisi itsekin suunnata ajatukset vähitellen kohti villalankoja. Onneksi syksyisten lankojen värit ovat toinen toistaan herkullisempia, joten iltojen viiletessä on mukava käpertyä sohvannukkaan niitä hypistelemään.


5 kommenttia:

 1. No jaa, tuskin olen sinua ahkerampi neuloja; minähän en juuri koskaan tee mitään isompia projekteja.

  Sirpa Kähkösen Kuopio-sarja paranee loppua kohti joten kannattaa jatkaa lukemista. Erityisesti Lakanasiivet on loistava kuvaus yhdestä päivästä.

  VastaaPoista
 2. Eikös ruoho usein ole vihreämpää aidan takana :-) Ainakin sinulla on sukantuotantovauhti ihan toista luokkaa kuin minulla! Nyt töihinpaluun jälkeen olen ollut iltaisin niin väsynyt että puikot hädin tuskin pysyvät kädessä.

  Joo, ehdottomasti aion lukea Kuopio-sarjan muutkin osat!

  VastaaPoista
 3. Ihanan kesäisiä kuvia! Minäkin toivon pitkää ja lämmintä syksyä. Inhottavaa, jos pitää hypätä suoraan kesävaatteista untuvatakkiin, jossa painalletaan taas se puoli vuotta. Ei, haluan ensin käyttää välikauden vaatteita :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten nämä loppukesän viikot menevätkään nopeasti, nyt tuntuu jo ihan syksyltä! Fiiliksetkin alkavat onneksi kallistua kohti syksyistä energiaa enkä enää kaihoile kesää monta kertaa päivässä...

  VastaaPoista