27.1.2010

Löytöjä Tallinnasta

Kylmä sää koetteli Tallinnan-matkaajiakin viime viikolla. Hurja pakkanen yhdistettynä viiltävään tuuleen ei oikein innostanut pitkille ostoskierroksille, mutta muutamassa lanka- ja käsityöputiikissa tuli kuitenkin pikaisesti pistäydyttyä kokoustelun lomassa.Olin jo pitkään kaipaillut uutta kivaa arkikäsilaukkua, ja tällainen löytyi Viru-kadulla sijaitsevan Lindexin alakerran käsityömyymälästä. Kirjava osa on peräisin Kuusalun hameesta, muuten laukku on napakkaa vuoritettua farkkukangasta. Laukku on muuten täydellinen, mutta kaipaisin avaimille vetoketjutaskua laukun ulkopuolelle. Täytynee ehkä kehitellä sisätilojen osalta jotain uutta säilytysjärjestelmää, jotta avaimet olisivat kätevästi käsillä.Villalankoja ostelin myös... kun sai niin halvalla :-) Millekään ei ole vielä ennaltamäärättyä käyttöä, mutta pitäähän sitä olla erilaisia lankoja pahan päivän varalle! Tuo vaalea lanka on selvästi ohuempaa kuin nuo muut. Kaikissa värit muodostavat leveitä (vaihtelevanlevyisiä) raitoja. Suurin osa on Hansa Lina -kaupasta Raatihuoneen torin kupeesta, ohut lanka ja vihreä lanka laukkukaupan naapurista.

3 kommenttia:

 1. Kauniita lankoja olet sinäkin löytänyt! Meidän ei tarvinnut olla palelemisesta huolissamme, kun "saimme" viettää päivän laivassa ;-)

  Hyvän laukun metsästys on aina vaikeaa. Löysin pari vuotta sitten hyvän, mutta se alkaa olla nyt hajoamispisteessä. Olen jopa miettinyt, että pitäisikö vanha ratkoa ja tehdä sen mallin mukaan itse uusi, mutta en ehkä jaksa. Pitäisi juuri olla avaimille oma tasku ja mielellään muitakin pikkutaskuja riittävästi.

  VastaaPoista
 2. Totta tosiaan, täydelliset käsilaukut ovat harvinaisia kapistuksia! Pitäisi olla riittävän iso, näppärän pieni, yhteensopiva kaikkien kenkien, vaatteiden ja fiilisten kanssa, riittävästi (vetoketjullisia) taskuja ja kuitenkin malliltaan miellyttävän yksinkertainen... Mahdoton yhtälö!

  Olin jo pitkään hautonut suunnitelmaa farkkukäsilaukun (tai pikkurepun) ompelemisesta itse, ja sitä silmällä pitäen olen jemmannut varastoon ison kasan vanhoja puhkikuluneita farkkuja. Mitähän järkevää käyttöä niille nyt keksisin? :-o

  VastaaPoista
 3. Joka säästää, sillä on mistä ottaa tarpeen tullen. Kokemusta on.

  VastaaPoista