14.1.2010

Kahdet kirjavat lapaset

Alkanut vuosi on ollut työntäyteinen, joten neulonta- ja virkkuurintamalta ei ole tässä vaiheessa kovinkaan paljon raportoitavaa. Viime vuoden puolella käynnistynyt lapasprojekti pääsi vihdoin puoliväliin tänään, kun sain pääteltyä langat toisenkin poikasen lapasista. Vielä pitäisi ahkeroida kahdet tyttöjen lapaset - tai ainakin isosiskolle, pikkusisko pärjännee vanhoilla mutta hänet tuntien voin olla melko varma siitä, että tilaus pienistä vaaleanpunaisista lapasista odottaa jossain vaiheessa...

Nämä lapasparit valmistuivat erilaisista Nalle-langoista (sininen Nalle, viininpunainen Nalle, Nalle Mustikka sekä Nalle Kesä) kaksinkertaisella langalla neulottuna. Puikot 3,5, 40 s, joustin 1 o 1 n.

Kaksinkertaisen langan käytön lisäksi ole keksinyt oikein muuta keinoa saada lapasista riittävän lämpimiä. Enimmäkseen lapset käyttävät ulkoilussa rukkasia, mutta joskus lapaset ovat käytännöllisempi ja siistimpi vaihtoehto. Kovin haastaviin kirjoneuleisiin en ole vielä uskaltanut tarttua, mutta se olisi varmaan yksi keino saada lapasiin vähän lisää lämpöä. Kertokaa hyviä vinkkejä!

Ensi viikolla minulla on tilaisuus lähteä tutustumaan Tallinnan lankakauppoihin, joten pitänee ruveta listaamaan sopivia vierailukohteita :-)

1 kommentti:

  1. Mitä sitä suotta tarttuu liian haastaviin projekteihin? Se ei ole ollenkaan hyvä.

    VastaaPoista