5.4.2010

Pääsiäispuuhia


Iloista pääsiäistä!Pitkän lumisen talven jälkeen pääsiäinen tuntui todella tervetulleelta valon ja värien juhlalta. Olen enemmän syysvärien ystävä, mutta harmaanvalkoisen, värittömän talvikauden jälkeen kaikki heleät kevätvärit tekevät hyvää silmälle, sielulle ja sydämelle.
Pupuperhe valmistui paperiposliinikurssilla maaliskuussa. Paperiposliinin teko oli mielenkiintoista: työ aloitettiin soseuttamalla vessapaperia sauvasekoittimella ja veivaamalla paperimössö posliinisaven sekaan käsivoimin... Myös ylemmässä kuvassa oleva kukkamaljakko on ko. kurssin tuotantoa.

Munakori valmistui Suuri Käsityö -lehden 2/2010 ohjetta hieman muunnellen. Kori on virkattu 7 veljestä langasta, sanka ja yläreuna vahvistettu ohuella kuparilangalla. Munissa on sisällä pääsiäismunan kotelot, päällykset virkattu sekalaisista puuvilla-, bambu- ja villalangoista.
5 kommenttia:

 1. Noi puput on vaan niin ihania!
  Mä en osaa tätä koristeluhommaa, kun äiti on aina ollut ihan intona kaikkiin kausikoristeluihin, niin mulla jää vaan tekemättä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos! :-)

  Mulla taas iskee aina ihan hillitön vimma ennen joulua ja pääsiäistä - jotain uutta on saatava joka kerta! :-) Eikä mitään vanhoja tietenkään heitetä pois... Just tänään pohdiskelin, että joulukoristeet tulee aina laitettua paikoilleen kertarysäyksellä mutta pääsiäisjutut enemmänkin vähän kerrassaan. Ensin vaan kukkia, sitten lankalauantaina jo koristellaan rairuohoja, ja pääsiäissunnuntaina pääsevät puput valloilleen :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Eila! Kiva kun löysit blogiini!

  VastaaPoista
 4. Ihania pääsiäisjuttuja. Toi kranssi on ihanan iloinen :))

  VastaaPoista