16.1.2011

Korianterinen porkkanasosekeitto


Helsingin Sanomissa oli vähän aikaa sitten herkullisen kuuloinen porkkanasosekeiton ohje. Lehti tuli jo heitettyä keräykseen enkä kiireessä jaksanut ruveta etsimään ohjetta netistäkään, joten tänään lounaaksi kokkaamani keitto oli oma muunnelmani alkuperäisestä ohjeesta. Oikein hyvää oli kyllä tämäkin!


Korianterinen porkkanasosekeitto
(6:lle)

9 isoa porkkanaa
9 perunaa
1 iso sipuli
1 l vettä
1 kasvisfondikuutio
oliiviöljyä
1-2 tuoretta chiliä (käytimme melko mietoja chilejä)
laakerinlehti
1-2 tl inkivääritahnaa
mustapippuria
yrttisuolaa
(1 dl ruokakermaa)
tuoretta korianteria

päälle:

hienoksi pilkottua chiliä
silputtua korianteria
(raejuustoa)


Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Poista chileistä siemenet. Kuumena oliiviöljy kattilassa ja kuullota chili, laakerinlehti, mustapippuri ja inkivääri öljyssä (varo etteivät mausteet pala pohjaan!). Lisää vesi ja kasvisfondikuutio. Lisää juurekset ja lohkottu sipuli. Anna kiehua kypsäksi. Poista laakerinlehti ja soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku; lisää halutessasi ruokakermaa ja yrittisuolaa. Silppua keittoon tuoretta korianteria. Voit lisätä korianteria ja hienoksi pilkottua chiliä (ja raejuustoa tai esim. krutonkeja) myös valmiin annoksen päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti