28.2.2011

Helmikuun paketti Salaiselta neuleystävältä

Lomailimme viime viikolla muutaman päivän lapsuusmaisemissani, ja poissaolomme aikana oli posti tuonut kotiin tiedon, että minua odotti paketti Salaiselta neuleystävältäni! Tänään töiden jälkeen kiiruhdin postiin pakettia noutamaan ja kotona se piti tietysti avata heti (hieman kärsimätön kun olen... ainakin joskus).


Kiitos mukavasta paketista, Salainen neuleystäväni!

Paketista löytyi kerä suloisenpehmeää Schoppel Wolle Lace Ball -lankaa, värisävynä Grashalm. Kauniisti tummissa vihreänsävyissä välkehtivää, valaistuksesta riippuen ehkä vähän petrolinsiniseenkin vivahtavaa vaihtuvasävyistä, ohutta lankaa, joka suorastaan pyytää päästä neuloutumaan huiviksi! Lisäksi paketista löytyi lakua (nam!), ihania isoja nappeja, pari kissa-aiheista tarraa askartelujuttuihin, puikkojen pidike (vai millä nimellä sitä mahdetaankaan kutsua? - siis semmoinen, johon puikot voi terävästä päästään tökätä kiinni ja joka estää silmukoiden putoamisen) sekä lisäksi ihastuttava kortti, jossa kaksi ilmiselvästi neulomishurmoksen vallassa olevaa lammasta iloisesti kikattelevat.

Itse olen vähän joutunut rajoittamaan neulomista - tai etenkin paikallani istumista - viime aikoina. Olen kärsinyt alaselkäkivuista, jotka aiheuttaa puristuksissa oleva välilevy, ja istuminen on tälle vaivalle pahinta mitä kuvitella saattaa. Töissä pitäisi puolen tunnin välein muistaa venytellä ja oikoa jäseniä, käydä vähän kävelemässä, lukea välillä vaikka seisaaltaan... Kahvitunneilla olen neuletöitä kuljetellut mukana ja kotona tv:tä katsellessa tikutellut aina muutaman kerroksen silloin tällöin. Fysioterapeutti vähän uhkaili, että tämä on vaiva, joka välillä aina ottaa takapakkia ja sitten taas tulee parempia kausia. Sitä se ikä tuo tullessaan... kroppa ei enää taivukaan ihan kaikkeen :-/

3 kommenttia:

 1. "Pallo" on siis saapunut perille, en itse ole ko.langasta neulonut, mutta huivihan se minullekin tuli ensimmäiseksi mieleen. Tuo lähettämäni apuväline on kerroslaskuri, jonka avulla pystyy paremmin muistamaan millä kerroksella neuleessa tai missä tahaansa työssä onkaan menossa... Ikävää tuo sinun selkävaivasi, kuinkahan sitä voisi kehitellä jotain apua siihen,jotta neulominen onnistuisi seisaaltaan ilman että muu yläkroppa olisi sitten aivan jumissa?
  Onko sinulle herännyt toiveita seuraaviin paketteihin liityen?
  Aurinkoisia maaliskuun päiviä toivottaen Sny

  VastaaPoista
 2. Hei SNY,

  Kiitos apuvälineselvennyksestä! Intuitioni mulle ensin kuiskailikin, että onkohan tuo jokin kierrosmittari, mutta hämäännyin kun siinä oli tuo teksti 2-5 mm, aattelin heti että jaa, tämä varmaan sopii tuon kokoisten puikkojen päihin :-)

  (Kuten huomaat, en ole liiemmin mitään apuvälineitä käyttänyt neuloessani, mutta tämä ainakin tulee tosi tarpeeseen koska menen aina kerrosten lukumäärissä sekaisin. Miten se voikin olla niin vaikeaa??)

  Tykkään yllätyksistä, joten enpä osaa tai halua sen kummemmin toiveita esittää pakettien suhteen :-) Tähän mennessä saamani ovat olleet tosi mieluisia!

  VastaaPoista