7.3.2011

Hiljaista kuin huopatossutehtaassa

Selkäongelmat tuntuvat vaihteeksi helpottaneen, mutta kovin pitkiä aikoja en ole uskaltanut paikallani istuskella. Pieniä töitä on ollut tekeillä useampikin ja olen niitä vähän kerrassaan saatellut eteenpäin: pipo äidilleni vihreistä 7 veljestä -langoista on melkein valmis, kaulahuivi kuopukselle (alunperin joululahjaksi ajateltu... kröhöm) vaatisi ehkä pari tuntia tiivistä neulomista, ja eilen sain valmiiksi huopatossut Käspaikan ohjeella.Huopatossut Novita Huopanen -langasta, koko n. 4-v.


Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty lankana Fritidsgarnia ja koon 5-5 1/2 puikkoja, mutta lankavarastoistani löytyi Huopasta niin paljon että halusin käyttää sitä. Puikkokokona oli 8. Kaikki perheenjäsenet ovat tilanneet itselleen huopatossut (olemme innostuneet lumihangessa vilvoittelusta saunomisen yhteydessä), joten ajattelin ottaa varman päälle ja aloittaa keskimmäisestä (10-12-vuotiaan) koosta, kun ei ollut ihan varmaa että miten ohje ja Huopanen-lanka toimivat yhdessä. 56 silmukalla syntyi pituudeltaan (varpaista kantapäähän) 28-senttinen ja korkeudeltaan 24-senttinen kappale. Huovutuksen jäkeen mitat olivat kutistuneet 28 cm -> 18 cm ja 24 cm -> 12 cm, eli näistä tuli tossut 4,5-vuotiaalle kuopukselle :-) Neiti suunnitteli itse kukkakoristeet (pinkkiä Nallea, keltaista Tallinnasta ostettua sukkalankaa ja vihreää 7 veljestä). Kovin ovat mieluiset tossukat; päiväkotiin en niitä kuitenkaan antanut mukaan...

6 kommenttia:

 1. Suloiset tossut! Tuo kukka on kyllä ihana! Hieno ajatus neuloa huopatossut koko perheelle. Sukkahousista saa virkaten tai muuten käsitellen kulutusta kestävän pohjan.

  VastaaPoista
 2. Hei Ruiskaunokki,

  Kiitokset tossukehuista! Saa nähdä ehtivätkö kaikki tossut valmiiksi vielä tälle lumihankikaudelle... no, voihan noita toki käyttää muutenkin. Meillä on viileät puulattiat joten villasukissa kuljemme muutenkin :-)

  Kiva kun kävit vierailulla blogissani, tervetuloa toistekin!

  VastaaPoista
 3. Ihanaista Naistenpäivää! Söpöt tossut, nuo jalassa kelpaisi mennä minne vaan, huovuttaminen lienee taitolaji, sillä minä en oikein saa niitä oikein millään onnistumaan, milloin ne huopuu liikaa tai liian vähän tai ovat muuttaneet kokonaan muotoaan pesukoneessa...;) lienee osaksi harjoituksen puutetta. Postia pitäisi tulla lähiaikoina....
  T.Sny

  VastaaPoista
 4. Onpa lämpöisen näköiset tossut! Vilukissana minäkin olen jo monta kuukautta hipsutellut sisällä huovutetuilla tossuilla, raaskiikohan noita edes kesäksi pistää syrjään.

  VastaaPoista