24.10.2010

Pastaa!


Kuluneella viikolla toteutimme pitkäaikaisen haaveemme ja hankimme pastakoneen. Tänään testasimme konetta ensimmäistä kertaa ja teimme lounaaksi


Tagliatellea ja savunieriäkastiketta
(6:lle nälkäiselle syöjälle)

pastataikina:

500 g durumvehnäjäuhoja*
5 munaa
(tilkka vettä)

Mittaa jauhot isoon kulhoon (tai pöydälle). Tee kuoppa jauhoihin ja riko munat jauhojen päälle. Riko munien rakenne, sekoita munat ja jauhot tasaiseksi, sileäksi taikinaksi (lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos taikina tuntuu liian kuivalta). Anna taikinan levätä hetki. Valmiin pastataikinan voi kaulia käsin ja leikata haluttuun muotoon tai käyttää pastakonetta. Keitä pasta runsaassa vedessä, johon on lisätty suolaa. (Suolaa saa olla melko reilustikin, koska pastataikina on suolatonta.)


*Pastakoneen mukana tulleessa ohjeessa sanottiin, että osan durumvehnäjauhoista voi korvata tavallisilla vehnäjauhoilla, jos haluaa pastan olevan al dente.



Savunieriäkastike

1 pieni savustettu nieriä (n. 400 g)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl (ruoka)kermaa
3 tl vahvaa sinappia
2 tl kuivattua tilliä
oliiviöljyä
pippuria
(suolaa)

Kuumenna oliiviöljy kasarissa, kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää kuivattu tilli. Kaada sekaan ruokakerma, sekoita mukaan sinappi. Lisää pilkottu savunieriä, mausta pippurilla (ja tarvittaessa suolalla; käyttämämme kala oli melko vähäsuolaista).
Valitettavasti ruoka oli niin hyvää että se katosi lautasilta ennen kuin valokuvaus juolahti mieleen. Täytynee tehdä joskus uudestaan!
(Kastikkeesta tuli tuorepastalle melko sakeaa, seuraavalla kerralla pitää lisätä nestettä. Vaikkapa valkoviiniä?)

2 kommenttia:

  1. Oi, vaikuttaa HERKULTA!!!

    Oletko ajatellut kokeilla tuolla pastakoneella karjalanpiirakan pohjien tekoa? Pulikka on se ainut oikea, mutta varmasti pastakonekin asiansa osaa?!

    VastaaPoista
  2. Hei Katri,

    Kiva kun kävit kommentoimassa!

    Totta tosiaan, pastakone on varmasti mainio väline karjalanpiirakan pohjien tekoon. Itse en ole moneen vuoteen tehnyt karjalanpiirakoita - opiskeluvuosina harrastin sitä ystäväni kanssa, mutta lapsiperheen kiireet valitettavasti jyräsivät tämän mukavan perinteen alleen.

    VastaaPoista