19.4.2011

Pääsiäisen odotustaPääsiäinen on tänä vuonna tosi myöhään, mutta silti se pääsi yllättämään. Havahduin eilen illalla siihen, että en ole muistanut laittaa rairuohoa tai pääsiäisohraa kasvamaan. Ei taida enää ehtiä... onneksi koulussa ja päiväkodissa ollaan aina hyvissä ajoin liikkeellä! Muita keväisiä koristeita olen kyllä tässä kuluneiden viikkojen aikana pikku hiljaa tehnyt. Pidän kovasti pääsiäisaskarteluista, koska jotenkin niissä tuntuu olevan vapausasteita, liikkumavaraa ja värikkyyttäkin enemmän kuin jouluaskarteluissa.


Linnunpesään ajattelin laittaa koristeeksi joko pieniä lasimunia, suklaamunia tai virkattuja pääsiäismunia (olen säästänyt yllätysmunien keltaiset kotelot ja virkannut niiden päälle "kuoret" jämälangoista).Olin ilmoittautunut useammallekin kansalaisopistomme kevätkauden kurssille, mutta vähäisen ilmoittautujamäärän takia osa niistä oli peruttu. Risukurssi onneksi järjestettiin, ja olen täsmälleen samaa mieltä kuin Tanja: koivunrisut taipuvat ties miten monenlaiseen askarteluun, niistä saa tehtyä paitsi kauniita koristeita myös hyötyesineitä (luutia, kynnysmattoja, amppeleita, kukkaruukunsuojuksia), ja materiaalia löytyy omalta pihalta vaikka kuinka paljon!
Iloista pääsiäisaikaa kaikille blogissani vieraileville!

3 kommenttia:

 1. Kivoja risusydämiä.
  Onni teki Käsityökoulussa pääsiäsitötterön risuista ja siitäkin tuli oikein kiva.
  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 2. Amppeli? Risuista? Ei voi olla totta! Luudan minä vielä ymmärrän, mutta että amppeli! Eikö kukkaruukku paina sellaisessa liikaa, niin että risuista tehty amppeli menee rikki ja kukka putoaa lattialle ja kukkaruukku särkyy?

  VastaaPoista
 3. Lucinda Lynx, olipa kiva kun kävit kommentoimassa risuaskartelujani! Uskomatonta mutta totta, kyllä ne tuoreena kerätyt risut vain ovat aika käsittämättömän sitkeitä. Tuolla meidän kurssillamme jotkut tekivät niistä tosi suuria koreja, en tiedä kestäisivätkö ihan puukoppakäytössä, mutta hyvinkin kukkaruukun painon. Parhaita ovat pitkät, ohuet risut (riippakoivun), joita voi taivutella ja kiertää vaikka miten paljon. Itselläni oli käytössä ihan vain sekalaista omalta pihalta kerättyä materiaalia, mutta hyvin sitäkin sai kyllä työstettyä.

  VastaaPoista