3.4.2011

Uunikuhaa ja perunamuussiaIsäni on pikkupojasta saakka ollut innokas kalastaja, ja nyt eläkkeellä ollessaan hän on saanut omistaa rakkaalle harrastukselleen niin paljon aikaa kuin on halunnut. Kuusvesi on suonut kalastajalle antejaan tänä talvena anteliaammin kuin ehkä koskaan aikaisemmin, esimerkiksi kuhia on uinut verkkoihin yli viisikymmentä! Niitä olemme mekin saaneet mukaan pakastimen täytteeksi aina vanhempieni luona vieraillessamme. Lapset ovat pienestä saakka oppineet syömään ruotokalaa; ainoastaan nuorimmainen on vähän vieroksunut sitä saatuaan yli vuosi sitten päiväkodissa kirjolohikiusauksesta ruodon kurkkuunsa.

Tänä kevään tuloa lupailevana huhtikuisena sunnuntai-iltana päivällispöydässämme tarjottiin

Uunikuhaa ja perunamuussia (6:lle)

n. 600 g kuhafileitä

kalafileiden päälle:
suolaa
sitruunapippuria
valkopippuria
kuivattua tilliä

n. 4 dl katkarapuja
1 keitetty kananmuna
2 dl (ruoka)kermaa
½-1 dl tuoretta meiramia tai muita yrttejä maun mukaan

Voitele uunivuoka öljyllä ja nosta kuhafileet vuokaan. Ripottele fileiden päälle suolaa ja mausteita. Anna maustua hetki ja laita vuoka sitten 200-asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi. Ripottele katkaravut kuhafileille ja kaada päälle kerma. Koristele fileet kananmunasilpulla ja meiraminlehdillä. Anna hautua uunissa vielä 10-15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Oi, tuoksuu herkullisesti tänne asti! Ihanaa ruokaa, tuoretta kalaa! Nautimme näin virtuaalisesti, kiitos reseptistä!

    VastaaPoista