18.6.2011

Kasvisherkkuja


Kesä ja tuoreet kasvikset - mikä ihana yhdistelmä! Olen yrittänyt lanseerata perheessämme kasvisruokapäivän ja heittänyt ilmaan ajatuksen jopa kasvisruokaviikosta, mutta ihan vielä muu perhe ei ole ajatukselle lämmennyt. Lapset varsinkin katselevat hieman otsa  kurtussa kaikenlaisia uusia kokeiluja lautasellaan, mutta luotan siihen, että sitkeä maistatus jossain vaiheessa palkitaan.

Perjantai-illan herkkupalat kokkasi puoliso minun ideointini pohjalta.

Täytetyt herkkusienet






1 iso herkkusieni/ruokailija
pekonisiivuja (1-3/sieni)
Aura-juustoa
maustettua tuorejuustoa
sipulia
tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. korianteria ja timjamia)

Leikkaa sienistä jalka pois ja pilko pieneksi silpuksi. Hienonna myös sipuli (kuullota pannulla öljyssä) ja yrtit ja sekoita sienenpalasten kanssa. Murustele Aura-juusto täytteen sekaan. Notkista tuorejuustolla. Annostele täytettä sienten sisälle. Kääri sienten ympärille pekoniviipale(et) ja kiinnitä cocktail-tikulla. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.



Paistetut munakoisoviipaleet















Viipaloi munakoiso n. 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja itketä niitä (molemmin puolin). Pyyhi irronnut neste pois talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleita kuumalla pannulla muutama minuutti kumaltakin puolelta; mausta mustapippurilla ja tarjoa kuumina herkkusienten lisukkeena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti