23.1.2009

Erikoisen hyvä yhdistelmä

Osa perheenjäsenistämme suhtautuu jostain käsittämättömästä syystä ennakkoluuloisesti punajuuriin. Suklaa sen sijaan maistuu kaikille, ja tässä herkussa nuo mainiot raaka-aineet on yhdistetty kertakaikkisen toimivasti. Lopputulos on punajuuren ansiosta erittäin maukas ja mehevä.

Punajuurimuffineista ei valitettavasti ole olemassa kuvaa, koska näitä leivottiin joskus syksyllä ja viimeisetkin on jo syöty pois pakastimesta. Ohje on muistaakseni peräisin Anna-lehdestä syksyltä 2008.

Punajuuri-suklaamuffinit (8-10 kpl)

2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl kaakaojauhetta
2 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl voisulaa
1 dl maustamatonta jogurttia
3 dl hienoksi raastettua, paahdettua punajuurta
1 dl rouhittua tummaa suklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen jäähtyneen voisulan ja jogurtin kanssa. Sekoita joukkoon raastetut, paahdetut punajuuret ja rouhittu suklaa.

Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 16-20 minuuttia.

Suunnitelmissani on ollut testailla tätä ohjetta myös muunlaisilla yhdistelmillä. Esimerkiksi porkkana-valkosuklaa -yhdistelmä (höystettynä hyppysellisellä tuoretta inkivääriä) voisi olla melkoista herkkua. Tai miten mahtaisi toimia kesäkurpitsaraaste ja chilisuklaa...

3 kommenttia:

  1. Nuo olivat kyllä tosi herkullisia, montakohan söin... Paahdetaanko nuo punajuuret uunissa ja kuinka kauan?

    VastaaPoista
  2. Punajuuret raastettiin ensin hienoksi (muistaakseni käytimme ihan monitoimikonetta) ja sen jälkeen raaste paahdettiin kuumahkossa kasarissa.

    VastaaPoista
  3. Harmi, että noissa on kananmunaa. En voi syödä sitä, enkä siis muffinejakaan. Mutta nauttikaa te, jotka voitte syödä.

    VastaaPoista