30.1.2009

Orvokkilaukku

Tänään valmistui toinen palavirkkauskurssin työ. Kukkateema jatkuu, tällä kertaa vuorossa on orvokki, joka sekin kuuluu lempikukkiini. Yleensä meillä on jo heti vapun jälkeen ikkunalaatikot täynnä erivärisiä orvokkeja. Suosikkejani ovat tummanvioletit ja kirkkaansiniset orvokit.


Tämäkin työ on tehty Qvidi-Minan tekniikalla, lankoina mm. Novitan tummansininen Nalle-lanka, keltainen ja sininen Isoveli-lanka sekä vuosituhannen alussa hankittu vihreä Novita Merino. Laukun kahvat on tehty siten, että neljästä kuparilankasäikeestä punotun kahvan päälle on virkattu kiinteitä silmukoita kaksinkertaisella langalla.

3 kommenttia:

 1. Kivannäköisiä laukkuja! Minkä kokoinen tuo orvokkilaukku on - kokoa on vaikea hahmottaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitokset kehuista! Mietiskelin, että ainakin isompaan laukkuun kannattaisi ehkä laittaa vuori estämään laukun venymistä ihan muodottomaksi.

  Orvokkilaukun mitat ovat aika tasan 20x20 cm. Se on tehty ihan perusmallisista Isoäidin neliöistä, joihon on aloitusrenkaan jälkeen virkattu 5 kerrosta pylväsryhmiä.

  Auringonkukkalaukku on kasattu kahdeksasta nelikerroksisesta neliöstä, jotka on yhdistetty virkkaamalla. Lisäksi yhdistämisvaiheessa kappaleiden väliin on vielä virkattu kerros kiinteitä silmukoita ja pari kerrosta pylväitä.

  VastaaPoista
 3. Sä olet mestari! Mä hädin tuskin saan sukan varren suljetuksi virkkaamalla.

  VastaaPoista