23.3.2011

Äitinsä tytär


Kuopuksemme on kuluneen talven aikana hurahtanut vohvelikankaiden kirjontaan. Päiväkodissa tyttönen ja hänen puoli vuotta vanhempi paras kaverinsa ovat suorastaan kilpailleet tässä lajissa. Mahtaa olla melkoista neulojen suihkintaa :-) Ihanaa, että hoitajat jaksavat teettää lapsilla käsitöitä - ainakin meidän 4-vuotiaamme on jo tosi taitava ja sukkela neulankäyttäjä. Tämä kuvassa oleva liina valmistui tällä viikolla ja pääsee koristamaan jotain pikku pöydistämme. Ennestään liinoja taitaa olla jo kolme ja kirjanmerkkejäkin pari :-)

En kyllä itse noin pienenä vielä vohvelikangastöitä tehnyt! Ensimmäinen työ taisi olla jumppapussi koulussa ensimmäisellä luokalla. Luokkakaverin kanssa istuttiin auringonpaisteessa ulkona ja tuskailtiin, kun langat menivät koko ajan solmuun hikisissä käsissämme. Koululaisena ja vielä opiskelijanakin olin innokas ristipistojen tekijä, mutta eipä ole tullut tartuttua niihin pitkään aikaan. Kaapissa on useampikin keskeneräinen tai aloittamaton työ... Mahtavatkohan periytyä jälkeläisille? :-)

5 kommenttia:

 1. Kaunis vohvelityö! Nyt kannattaa hankkia lapselle materiaalia vaikka käsipyyhkeen verran ja iloisia puuvillalankoja. Oma itsetehty käsipyyhe tai leivinliina on hyvä kannustin oppia monenlaista tärkeää! Pieni kakkuvuoka on muuten mainio lahja lapselle!

  VastaaPoista
 2. Ihana pikkuinen!
  Ota ne ristipistotyöt siihen sohvan viereen sopivasri esille, jos vaikka valmistuisivat sinulta salaa :-)

  VastaaPoista
 3. Ohoh, onpas kummityttöni taitava! Itsekin olen joskus lapsena tehnyt vohvelitöitä, mutta en kyllä noin pienenä.

  VastaaPoista
 4. Ylpeä äiti kiittelee ihastelevista kommenteista!

  Tuo käsipyyheidea on kerrassaan loistava - tässähän voisi valjastaa lapset tehtailemaan vaikka joululahjoja... Hmmmm. Kerrassaan mainio ajatus!

  Tintin, joo täytyisi varmaan raivata lankojen keskelle vähän tilaa ristipistotöillekin! :-D Jos siirtäisi siitä lankalaatikkokasasta vaikka kolmanneksen jonnekin muualle (ööh.. minneköhän?) ja toisi tilalle ristipistotarvikkeita?

  Ketturouva, totta tosiaan kummitytölläsi on kyllä sekä tässä että monissa muissakin jutuissa itsetunto kohdallaan :-) Mikäs siinä kun touhuaa jatkuvasti samoja juttuja kuin isommat sisarukset, kyllähän siinä taidot kehittyvät aika hurjaa vauhtia :-)

  VastaaPoista
 5. Hienoa jälkeä! Tosi hienoa! Minä tein ennen kouluikää niitä pahvisia ompelukuvia. Niitä, joissa ensin mennään yhden kerran ympäri, ja sitten vielä toisen kerran. Myöhemmällä iällä siirryin vohvelikankaan ja siitä sitten vuosien tauon jälkeen kanavakankaiden pariin. Ymmärrän siis innostuksen. Anna tytön neulan suihkia vaan, ja jos hän pyytää lisää kangasta, hanki vaikka käsipyyhkeen kokoinen pala ja katso, mitä tapahtuu.

  VastaaPoista