21.5.2012

Haasteita ja haaveita


Mustankissan blogissa oli minulle haaste, hauskaa! En olekaan pitkään aikaan vastannut näihin. 

1. Milloin tiesit, mikä sinusta tulee isona?

Tiedänköhän vieläkään :-) Minusta piti alunperin tulla diplomi-insinööri, mutta maailmanparantajan haaveet maailman energiaongelmien ratkaisemisesta karisivat pois hyvin nopeasti, ja oivalsin ymmärtäväni paremmin ihmisten kuin koneiden käyttäytymistä… Suuntauduin siis yhteiskuntatieteisiin ja minusta tuli tutkija. Tutkijan työssä pääsen hyvin tyydyttämään luontaista uteliaisuuttani, mutta aivotyön vastapainoksi kaipaan käsillä tekemistä ja näkyvää työn jälkeä.


Minä 2-vuotiaana

2. Millaiseksi kuvittelit lapsena elämäsi aikuisena?

Tasaisen turvallisena, vakaana, päivästä toiseen samanlaisena. Aikuiset osaavat ja tietävät kaiken tai ainakin osaavat ottaa asioista selvää.

3. Millainen on sinusta unelmaloma?

Sopivasti lepoa ja rentoutumista sekä tekemistä ja uuden kokemista. Kotona oloa, jokin mittava järjestelyprojekti sadepäivien varalle, puutarhassa möyrimistä, aurinkoa. Perheen kanssa yhdessä oleilua, ystävien ja sukulaisten tapaamista. Jokin piristävä matka jonnekin – ison perheen kanssa ei ole tilaisuutta kovin usein ulkomailla reissata, mutta kotimaastakin löytyy kivaa puuhaa - maalaislapsille riittää Helsinki-päiväkin :-) Mökkeilyä, uimista, lukemista, käsitöitä, kesän herkuista nautiskelua.

4. Entä millainen unelmakotisi?

Se suomalainen unelma: omakotitalo järven rannalla :-) Mustikansininen puinen 2-kerroksinen talo, jossa olisi aamuaurinkoinen kuisti ja iso terassi grilleineen ilta-auringon puolella. Aurinkoinen, loivasti kumpuileva rinnetontti, jossa olisi muutama varjoinen nurkkaus laventelinsinisiä kukkia ja unelmointia varten. Paljon juhannusruusuja ja marjapensaita, muutama hedelmäpuu, pieni kasvimaa. Rantasauna, rannassa soutuvene, lapsille jalkapallo- & sulkapallokentät, takapihalta pääsisi marjametsään.

5. Mikä on lempieläimesi?

Kissa :-) Sen arvoituksellisuus ja kauneus kiehtoo loputtomiin. Pehmeät käpälät ja suloinen, viaton ilme, jotka kätkevät saalistajan tappavan terävät kynnet ja hampaat. Elegantti rentoutumisen taito, liikkeiden keveys ja vaivattomuus, käsittämätön notkeus ja nopeus. Ihastuttava uteliaisuus ja leikkisyys. Ja se kehräyksen rauhoittava hyrinä…


Rudolf on päässyt ulkoilun ja puussa kiipeilyn makuun :-)

6. Mitä syöt aamuisin?

Tavallisena arkiaamuna yleensä 1-2 kuppia kahvia, ruisleipää, jonka päällä voita, juustoa, leikkelettä, ehkä salaattia/kurkkua, pieni kulhollinen maustamatonta jogurttia (Ingmanin rasvatonta), johon sekoitettuna puolukkasurvosta tai muita marjoja, ehkä vähän hunajaa tai vaahterasiirappia.. joskus lisäksi lasi tuoremehua (mieluusti greippiä)  tai itsetehtyä/äidin tekemää marjamehua. Viikonloppuisin (kaura)puuroa tai muroja + maitoa. Aamiainen, jota yli kaiken rakastan, on kunnon English Breakfast kaikkine herkkuineen: rapeaa pekonia, kuohkeaa munakokkelia, papuja, paistettua tomaattia, paahtoleipää ja marmeladia. Sillä jaksaa pitkälle iltapäivään, mutta kyllästyisihän tuohonkin varmaan jos sillä omaa konettaan joka päivä tankkaisi…



7. Kasvatatko itse vihanneksia tai muita syötäviä kesäherkkuja?

Jotain pientä joo… en jaksa ottaa kauheasti stressiä hyötypuutarhasta ja sen hoidosta. Meillä on savinen tontti, joka vaatisi loputtomasti työtä tuottaakseen kunnolla satoa. Tykkään kasvattaa sellaista, mikä ei vaadi jatkuvaa nyppimistä ja tuholaistorjuntaa: kesäkurpitsaa, papuja, salaattia, yrttejä.

8. Missä maailman kolkassa haluaisit käydä, mutta et ole vielä käynyt?

Voi, niitä on paljonkin! Uusi-Seelanti kiehtoo, samoin Afrikan savannit tai Amerikan ihmeisiin tutustuminen. Lähempääkin voisi aloittaa: Berliini, Praha, Budapest, Rooma…

9. Entä mikä on mieleenpainunein paikka, jossa olet vieraillut?

Niagaran putoukset.

10. Suurin haaveesi tällä hetkellä?

Suuria ei paljon ole, pieniä sitäkin enemmän. Päivä kerrallaan :-)



11. Mitä haluaisit kysyä minulta?

Mitä haluaisit muuttaa elämässäsi?


Haaste on kiertänyt blogimaailmassa jo aika pitkään, joten en tällä kertaa omasta puolestani haasta ketään eteenpäin (tarkoitus olisi lähettää haaste 11 blogiin ja tehdä itse uudet kysymykset). Jos joku kuitenkin haluaa jatkaa haastetta eteenpäin, niin ole hyvä vaan! 

***** * *** * ***** * *** * ***** * *** * *****
Tähän jatkoksi sopii puutarha-aiheinen haaste, jonka poimin mukaani täältä  Tässä  haasteessa on samanlainen periaate kuin edellisessäkin, eli saa poimia mukaan jos puutarha-asioiden pohdiskelu on lähellä sydäntä :-) 

1. Mikä on lempikasvisi puutarhassasi?

Juhannusruusu. Mustaherukkapensas. Kukista orvokit, krassit ja lemmikit.

2. Minkä kasvin haluaisit sinne kasvamaan, mutta et vielä sitä omista?

Jokin sellainen maanpeitekasvi, joka tukahduttaisi voikukat ja sammalet…

3. Pidätkö puutarhapatsaista?

En erityisemmin,  eivät mielestäni sovi ainakaan suomalaiseen maaseutupihaan tai -puutarhaan.

4. Onko puutarhassasi lampea tai suihkukaivoa?

Ehkä jonain päivänä :-)

5. Jos saisit 500€ puutarhanlaittoon, mitä tekisit sillä rahalla?

Uusia isompia kukkapenkkejä, kasvimaan kohennusta, jokin soliseva vesi-elementti lintuja houkuttelemaan.

6. Onko sinulla jokin projekti tälle kesälle tiedossa?



Havuistutusalueen laajentaminen – mitähän perennoja siihen laittaisi? Lapset haaveilevat uima-altaasta…

7. Millä reunustat kukkapenkkejä?

Yritin taannoin reunustaa käytöstä poistetuilla kiuaskivillä, mutta ei ollut hyvä idea. Joissakin penkeissä on kestopuista reunanauhaa, se tuntuu toimivan aika hyvin.

8. Onko sinulla kasvimaa? Jos on, mitä siellä kasvatat?

Pieni yritelmä  :-) Yrttejä, papuja, kesäkurpitsaa, salaattia, joskus olen kokeillut punajuurta ja porkkanaa – melko huonolla menestyksellä.

9. Käytätkö katteita puutarhassasi?

Kyllä, pensaiden ja puiden oksia silputtuna.

10. Lempivärejäsi puutarhassasi?

Keltainen, oranssi; orvokeissa sininen, violetti.

11. Onko sinulla huvimaja?

Ei vielä, eikä ruusutarhaakaan… :-D Haaveissa kyllä… sellainen varjoisen nurkkauksen romanttinen haaveilupaikka.

3 kommenttia:

  1. Oli kiva lukea vastauksiasi:) Kysymykseesi vastaisin, että en haluaisi muuttaa elämässäni mitään. Tämä on ihan hyvä näin, ei ehkä täydellistä aina, mutta tosi paljon paremmin kuin monilla.

    VastaaPoista