23.5.2012

Keväistä herkkurisottoa

Nyt on nokkosaika parhaimmillaan! Olen jo parina päivänä kerännyt nokkosia pihapiiristä, ryöpännyt ja pakastanut. Herkullista ja terveellistä lähiruokaa - meillä lapset rakastavat nokkoslettuja, ja onhan niiden maku ihan toisesta maailmasta kuin esim. kaupan pinaattilettujen...

Esikoinen oli tänään lounasseuranani hienosti menneen pianotutkinnon jälkeen. Luokkakaverit olivat uimahallissa  ja tytär olisi joutunut odottelemaan koululla toista tuntia, joten olimme sopineet opettajan kanssa, että hän voi tulla kotiin odottelemaan toisten paluuta. Sienet ovat meidän kahden yhteinen herkku - muu perhe ei ole jostain syystä oikein päässyt sieniherkkujen makuun, mutta aion sitkeästi jatkaa niiden kokkailua :-) Aurinkoisen kevätpäivän herkkulounaaksi valmistui

Nokkos-herkkutattirisotto

kulhollinen tuoreita nokkosia
kourallinen kuivattuja herkkutatteja (tai muita sieniä, esim. suppilovahveroita)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
risottoriisiä
oliiviöljyä
5 dl kasvislientä
pippuria, salviaa, kirveliä, silputtuja sipulinvarsia
sitruunamehua

Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi, lisää hyppysellinen suolaa. Kaada nokkosenlehdet kattilaan ja anna kiehua pari minuuttia. Siivilöi vesi pois ja huuhdo nokkoset kylmällä vedellä.

Kuumenna oliiviöljy kasarissa, silppua sipuli + valkosipuli ja kuullota öljyssä. Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi. Lisää nestettä vähitellen, anna imeytyä riisin sekaan. Sekoittele. Lisää kasvisliemi, murennetut sienet ja mausteet, hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi silputut nokkoset ja sipulinvarret (tai ruohosipuli). Tirskauta päälle mausteeksi hieman sitruunamehua.



1 kommentti: