17.2.2009

Haukkaa, haukkaa hedelmää

Hedelmäsalaatti on mielestäni jotenkin leimallisesti talvikauden välipala tai jälkiruoka. Lapsuudenkodissani äiti teki sitä usein viikonloppuisin, ja erityisen virkistävältä se maistui hikisen hiihtoretken jälkeen (totta puhuakseni harvoin minä kai hiihtoladulla hikoilin, mukavampaa oli keskittyä lumisten maisemien ihailuun kuin itse liikuntasuoritukseen).

Hedelmäsalaatti on viime vuosina vakiinnuttanut paikkansa perheessämme myös joulunajan raikkaana ja kevyenä jälkiruokana ja iltapalana.Hedelmäsalaatti

2-3 appelsiinia
1-2 (makeaa) greippiä (esim. sweetie)
2 banaania
1-2 päärynää
1 iso omena
4 luumua
1 tlk persikoita + persikoiden mehu
pari kourallista viinirypäleitä


Kuori sitrushedelmät, poista kalvot ja pilko sopiviksi paloiksi (itse en osaa tätä toimenpidettä riittävän tarkasti suorittaa, joten apukokki hoiti tämän osuuden taas kerran). Anna mehustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Kuori ja pilko muut hedelmät, kaada sekaan persikoiden mehu ja sekoita hyvin. Jos pidät mehuisammasta hedelmäsalaatista, lisää liemeen vaikkapa appelsiini- tai omenatuoremehua.

2 kommenttia:

  1. Hedelmäsalaatti on melkein ainoa tapa saada meidän perheemme syömään kaupasta kotiin kannetut hedelmät - tai sitten minun pitää kuoria ne sekä Pojalle että isälle. :)

    Hedelmäsalaattiin saa helposti myös vaihtelua. Aikuiseen makuun salaatin voi höystää vaikka jollain sopivalla liköörillä tai rommi-sokeriliemellä. Ja olipa jossain intialaisessa hedelmäsalaatissa mausteena suolaa ja mustapippuriakin. Kesäinen salaatti puolestaan syntyy lisäämällä siihen vaikkapa tuoreita mansikoita.

    VastaaPoista