20.4.2009

Pieniä kevätpuuhia

Keväisten vatsatautien ja työkiireiden aikaansaaman parin viikon hiljaisuuden aikana on toki tullut puuhattua monenlaista.


Pääsiäiskanamme Helmiina muni tänäkin vuonna monta herkullista suklaamunaa. Kana on ostettu Tammisaaren torin laidalla sijainneesta pienestä lahjatavarakaupasta keväällä 2003. Liikkeen nimeä en muista, mutta ajankohta on jäänyt elävästi mieleen: seuraavana yönä ajelin taksilla samaan kaupunkiin synnytysosastolle :-)

Nuorimmaisemme oli kylvänyt päiväkodissa oman rairuohon. Hoitajat varmaan vähän auttoivat purkin koristelussa :-)


Leskenlehdet eivät säikähdä pientä takatalvea. Miten noin pienen ja vaatimattoman kukan ilmestyminen jaksaakaan ilahduttaa niin kovasti joka vuosi?!?Pääsiäispuput kokoontuivat ihastelemaan keväistä persikka-tuorejuustokakkua, jonka leivoin pääsiäisherkuksi. Täytteenä oli persikanpalasia ja vaniljatuorejuustoa. Osoittautui enemmän aikuisten herkuksi, tosin 2-vuotiaallemme maistui oikein hyvin, mutta hänen makunsa on muutenkin hieman valtavirran ulkopuolella (tykkää mm. raa'asta sipulista...).

Keväinen perhonen lennähti keittiöön - mikä lie hopeasiipi? No, oikeasti tämä on kyllä peräisin viime viikonlopun hopeasavikurssilta. Siellä kaulittiin ja käänneltiin hopeasavea ja piperrettiin siitä pienenpieniä koruja erilaisia apuvälineitä (mm. hammaslääkärin työvälineitä, ripsenerottimia ja nappeja) hyödyntäen. Perhonen on kooltaan n. 3 cm x 2 cm.


Näihin riipuksiin on hopealietteen avulla kiinnitetty pienet keramiikkapalaset koristeiksi. Kukkakuvio on painettu napilla ja pisaranmuotoinen riipus muotoiltu muovilusikalla.

3 kommenttia:

 1. Tuota hopeasavea pitäisi päästä kokeilemaan.
  Aivan ihastuttavia koruja. Pidin erityisesti perhosesta.

  VastaaPoista
 2. Leskenlehdet jaksavat ilahduttaa minuakin; vuodesta toiseen! Tuo hopeasavi vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 3. Joo, hopeasavi oli aika jännää työstettävää. Vähän kuin muovailuvahaa mutta sitkoa ei ollut juuri nimeksikään. Yllättävän moneen pieneen koruun sen 10 g:n nokareen sai venytettyä :-)

  Kansalaisopiston kurssitarjonta on kyllä jaksanut hämmästyttää; mitähän kaikkea uutta hauskaa olen kuluneen kauden aikana ehtinytkään kokeilla :-) Erityisesti nuo viikonloppukurssit ovat kivoja kun niihin ei tarvitse sitoutua samalla tavalla kuin arki-iltoina pidettäviin kursseihin.

  VastaaPoista