3.4.2009

Keväistä viherrystä


Lakaisukoneet ovat jo lähteneet liikkeelle, joten kohta päästään pyöräilemään! (Ylläolevassa kuvassa komeilee Globe Hopen pussukka, joka on juuri sopivan kokoinen kameratarvikkeiden säilytykseen.) Pyöräilyn riemua odotellessa yritän näillä kevätaiheisilla jutuilla sinnikkäästi maanitella kevätkeijuja liikkeelle. Jotkut sääennustukset kuulemma jo veikkailevat lämmintä pääsiäistä. Tämä lumiensulamisvaihe on kyllä vuoden kurjinta kurahousuaikaa. Aamuisin on vielä vilpoiset villasukkafiilikset mutta iltapäivästä puskee hiki hatun alle.Vilukissan villasukat tummanharmaasta Nalle-langasta. Sukkapuikot nro 3, 48 silmukkaa, pari senttiä 1 o 1 n -joustinta, sen jälkeen pitsineuletta joulukuun 2008 Pirkassa ollutta sukkaohjetta mukaillen.

Ainakin helmisipulit ovat sitä mieltä, että nyt on kevät tullut. Vihreät versot maistuvat mainiolta, muistuttavat maultaan vahvaa ruohosipulia!
Pääsiäisruohojen kanssa alkaa kohta tulla jo hoppu. Muitakin siemeniä voisi jo vähitellen ruveta ripottelemaan multaan. Korissa odottavat mm. kesäkurpitsat Sunburst ja Diamant, pensaspapu, sipuli, basilika, jäävuori- ja lollo rosso -salaatti sekä punajuuri. Kukansiemeniäkin löytyy: asteria, unikkoa, peikonkakkaraa, lobeliaa, samettikukkia. Kun nyt vielä nikkari saisi aikaiseksi yrttihyllyn keittiön ikkunaan niin pääsisin kunnolla kylvöhommiin!


Lankarintamallakin alkaa vihertää. Tekeillä on sukat ja lapaset herneenvihreästä Nallesta ystäväni vielä syntymättömälle vauvalle. Kuvaan ovat päässeet myös suosikkisukkapuikkoni, ruusupuiset nro 3.
Loppuun vielä nostalgiaa. Työkaverini oli löytänyt isoäidilleen kuuluneen 10-osaisen ompelu- ja kaavasarjan vuodelta 1951. Aivan ihanaa katseltavaa! Vähän toisenlaista tunnelmointia voikin sitten harjoittaa Kasari-kirjan seurassa... oi niitä aikoja ja olkatoppauksia!


2 kommenttia:

  1. Ei enää olkatoppauksia!
    Tosin kasarivaatteita oli helppo ommella, kun ne oli niin väljiä, että väärä kokokin yleensä oli jokseenkin sopiva. Lepakkohihoja olen tosin jossain jo nähnyt taas.
    Mut kevättä odottelen minäkin.

    VastaaPoista
  2. Wau, ei voi muuta sanoa. Babyja siellä ja täällä. Minäkin olen uurastanut babylahjoja, mutta nyt ajattelin, että uurastan yhdelle aikuiselle Amerikassa ja kolmelle lapselle meidän maassamme vähän päällepantavaa. Saa nähdä, miten käy.

    VastaaPoista