19.10.2009

Kuppi kuumaa


Löysin Arjen estetiikkaa -blogista mukavan mukihaasteen:

1. Miksi pidät juuri tästä mukista?
2. Mistä olet sen saanut / hankkinut?
3. Mitä siitä juot silloin, kun hetki lempimukin kanssa on parhaimmillaan ja onko mukihetkeen olemassa jokin erityisen hyvä paikka?

***** ***** ***** ***** *****
1. Tämän mukiparin värimaailma miellyttää kovasti silmääni (vaikken päälleni pukisi sen paremmin vaaleansinistä kuin liilanpinkkiäkään väriä). Mukeissa on kaunis kiilto ja niiden muotoilu on silmää miellyttävä sekä funktionaalinen: kuuma teevesi jäähtyy mukeissa tasaisesti. Muki on myös käytännöllisen iso, eli siihen mahtuu kunnon annos teetä ja sen kuumissa kyljissä on hyvä lämmitellä viluisia sormia.

2. Mukit ovat syntymäpäivälahja vuosien (tai pikemminkin kai jo vuosikymmenien...) takaisen ex-poikaystävän äidiltä. Hän oli ostanut ne muistaakseni Suomenlinnasta jostain pikku putiikista.

3. Näistä juodaan vain ja ainoastaan teetä. Mieluusti Lapsang Souchongia, Earl Greytä tai vihreää teetä (ja ehdottomasti hunajan kera) sateisena syysiltana kynttilänvalossa oman kullan kainalossa.

Kuvaustilannetta varten varustin mukin annoksella Uskollinen ystävä -teetä, tällä kertaa ihan pussiteeversiona, vaikka yleensä suosin kyllä irtoteetä.

6 kommenttia:

 1. Ehdottomasti persoonallisimmat mukit tähän asti. Teehetkestä näiden mukien kanssa saa varmasti estettisiä kokemuksia niin maku-, näkö- kuin tuntohermoillekin. Kiitos osallistumisesta! Sulla on kotoisa blogi :-)

  VastaaPoista
 2. Kävinpä minäkin uteliaana kurkkaamassa mukiasi :) Mukavan oloinen blogi sinulla.

  VastaaPoista
 3. Hei Elina ja Mimura,
  kiitokset kommenteistanne! Mukava saada uusia blogituttavia!

  VastaaPoista
 4. Kommentoin tähän tuota aiempaa ideaasi, eli syyskirjeet sukulaisille; miten mahtava juttu, tosi hieno asia!!!

  Ja nyt lähden juomaan teetä..

  VastaaPoista
 5. Hei Villisilli,

  kiitokset sinullekin syyskirjeidean kommentoinnista! Olen tosiaan todennut nuo muutama kerta vuodessa lähetettävät kirjeet aika kivaksi tavaksi pitää sukulaiset joten kuten kärryillä perheemme arkikuulumisista. Useinhan sitä tulee nähtyä lähinnä syntymäpäivillä, perhejuhlissa tai juhlapyhien aikaan ja silloin ei oikein arjen tapahtumista ehdi tarinoida.

  VastaaPoista
 6. Wau millainen muki! Ja varmasti tee maittaa. Minäkin olen teeihmisiä. Kahvia tarvitsen vain siihen, kun laitan suklaatäytteen erääseen piirakkapohjaan.

  VastaaPoista