21.10.2009

Maahisten metsä

Viime viikonloppuna toteutimme Ketun keittiön väen kanssa kesällä ideahautomoon asti päässen ajatuksen retkestä syksyiseen metsään. Varasimme mukaan helppoa, nopeaa ja lapsille maistuvaa evästä, pari termospullollista kahvia, muutamia aikuisten herkkuja ja ämpärit siltä varalta, että metsässä törmäisi suppilovahveroihin. Sienionni ei meitä kuitenkaan tällä kertaa suosinut vaan valitettavasti jouduimme palaamaan ämpärit tyhjinä grillipaikalle.


Mikään ei kyllä herätä ruokahalua yhtä hyvin kuin reipas kävely räntäsateen viilentämässä metsässä! Lapset nauttivat epätasaisessa, ryteikköisessä maastossa rymyämisestä ja luonnon tutkimisesta. Siellä täällä pilkotti maahisten koloja tai metsämörrien asumuksia, ja kaatuneiden puiden yli oli jännittävää kiipeillä ja hyppiä. Grillimakkarat, lämpimät lihapullat (tai no, haaleat; olin kotona lämmittänyt lihapullat ja pakannut folioon), rieskarullat ja muut eväsherkut katosivat nälkäisiin suihin alta aikayksikön.
Jälkiruuaksi nautiskelimme puolukka-valkosuklaamuffinsseja, joiden ohje muotoutui googletuksen ja kahden eri ohjeen yhdistelmänä. Jauhopeukalo voi halutessaan paljastaa ohjeen yksityiskohdat - herkullisia olivat ja antoivat välittömästi ajatuksenruokaa myös muunlaisiin puolukkamuffinssikokeiluihin. Tumman suklaan ystävänä haluaisin tietysti kokeilla tumman suklaan ja puolukan yhdistämistä... tai puolukka-inkivääri-yhdistelmää... tai puolukka-saksanpähkinää...


5 kommenttia:

 1. Teillä olikin tosi kiva retki lasten kanssa, teki mieli mukaan!
  Hyvät eväätkin houkutteli, mutta sain näin kuitenkin olla mukana , ja melkein tunsin herkkujen maun suussani, ja kahvin ihanan maun siellä metsän siimeksessä!
  Kiitos, kun sain olla mukana retkellä!

  VastaaPoista
 2. Mikähän siinä on että kaikki tavallisetkin eväät maistuvat niin makoisilta ulkoilmassa? Kuuma kahvi kyllä ehdottomasti kruunaa retkinautinnon!

  VastaaPoista
 3. Sepä olikin mukava retki. Pitää ottaa joskus taas uusiksi. Täältä pääkaupungista täytyy välillä päästä luonnon helmaan eväsretkelle. :-)

  VastaaPoista
 4. Juu, retkeily on ehdottoman suositeltavaa ajanvietettä kaikkina vuodenaikoina! Lähetetään sään jumalille jo tässä vaiheessa toivomus lumisesta laskiaisesta! :-)

  VastaaPoista
 5. Tummaa suklaata ja puolukkaa...Kuulostaa hyvältä! Minä tiedän, että kun makeaa ja hapanta yhdistää sopivassa suhteessa, niin lopputulos vie kielen mennessään.

  VastaaPoista