24.11.2009

Puuhailua lasten kanssa

Lapsemme ovat pienen ikänsä olleet innokkaita piirtäjiä ja maalaajia. Erityisesti veljeksistä 14 minuuttia kaksosveljeään nuorempi on herättänyt ihailua tällä saralla. Piirustuspaperia ja -tarvikkeita kuluu hurjaa tahtia; etenkin väriliitujen tasaisen vahva jälki miellyttää kovasti Tulisieluisen Taiteilijan luonnetta. Ohessa kuitenkin vaihteeksi näyte puuvärien käsittelystä ja yksityiskohtien tarkkuudesta:

Aika hyvä moottoripyörä 6-vuotian piirtämäksi!

Isosisko on pienestä pitäen ollut innostunut ja taitava askartelija. Pikkusisko sai vähän aikaa sitten lahjaksi tällaisen yksinkertaisen mutta kauniin kruunun:


Toinen veljeksistä on hämmästyttänyt minua syksyn aikana useampaan kertaan tarkalla ja taitavalla neulankäytöllään. Päiväkodissa ja kotona on syntynyt kirjontatöitä vohvelikankaalle, ja Kärsimätön Kiukkupussi malttaa ihmeen hyvin rauhoittua keskittymistä vaativien töiden pariin. Pari viikkoa sitten innostuimme kudontaharjoituksista Jane Bullin Jokasään puuhakirjan ohjeiden innoittamina.Periaatteessa kudontalankojen pitäisi punoutua loimilankojen yli ja ali "joka toinen yli, joka toinen ali" -periaatteella, mutta ei se niin nokonuukaa ole. Hyvin työ pysyy kasassa vaikka välillä tulisikin vähän oikaistua... Valmiista työstä voi tehdä vaikka maton nukkekotiin, pienen pussukan tai neulatyynyn:


Vasemmalla oma tekeleeni, oikealla oppipojan lahja kummitädilleen.

4 kommenttia:

 1. On tosiaan hieno moottoripyörä 6-vuotiaan piirtämäksi! Ja uskomattoman kärsivällistä punontaa myös. Meilläkin lapset piirtelevät ja askartelevat jatkuvasti. Tuollaiset tarkkuutta ja keskittymistä vaativat käsityöt ovat takuulla hyväksi lapselle. Pitäisi itsekin puuhata enemmän lasten kanssa vastaavaa.

  VastaaPoista
 2. Ihanat neulatyynyt!
  Taas sain uuden idean töissä toteutettavaksi :-)
  Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Elina, se on kyllä jännää miten erilaisia lapset ovat noissa puuhissa. Toinen piirtää yksityiskohtia, toista ei niin piirtäminen kiinnosta vaan haluaa saada aikaan jotain käyttökelpoista ja hyödyllistä (lähes kaikissa tekemisissään). Onneksi meillä lapset ovat jo sen ikäisiä että omatoiminen tekeminenkin onnistuu, tai siis mulle jää vain valvojan ja avustajan rooli (no nuorimmainen 3 v. toki vielä tarvitsee auttavaa kättä vaikka kuvitteleekin pystyvänsä samaan kuin sisarukset).

  Tintin, suosittelen tutustumista Jokasään puuhakirjaan jos ei ole vielä tuttu, se on aivan mahtava opus! Paljon sellaisia ohjeita missä voi hyödyntää kotoa löytyviä materiaaleja.

  VastaaPoista