9.11.2009

Isänpäivä

Lapset valmistelivat isänpäivää herkkuineen ja pienine yllätyksineen pitkään ja hartaasti. Esikoinen ja toinen veljeksistä ompelivat neulat suihkien, kuopus ja toinen Veli Veijari puolestaan leikkailivat ja liimailivat kortteja. Käsityö- ja askartelutouhuissa saatiin kulumaan monta mukavaa hetkeä ja samalla harjoiteltiin tarkkuutta ja pitkää pinnaa. Aarteet piilotettiin hyvissä ajoin salaiseen piilopaikkaan odottamaan isänpäivää.

Lapset osallistuivat innolla myös isänpäiväkakun leivontaan. Taikinan teimme yhteistyössä - jokainen sai vuorollaan mitata aineksia ja kipata niitä taikinakulhoon. Lopuksi kulho kaavittiin putipuhtaaksi suklaataikinasta.


Isänpäiväkakku
(taikinan ja kuorrutuksen ohje täältä;
välissä kermavaahtoa ja omenamarmeladia,
koristeltu Pihlajanmarja-karkeilla)

Isänpäivän päätteeksi ajateltiin jo vähän tonttujen asioita ja lapset kirjoittivat kirjeet joulupukille. Yön hämäryydessä tonttu kävi hakemassa kirjeet lipaston päältä, ja nyt ne jo taitavat olla matkalla Korvatunturille...

5 kommenttia:

 1. Ihanan idyllistä!
  Meillä ei tahdo salaisuudet oikein pysyä salaisuuksina.

  VastaaPoista
 2. Juu, idyllistä kyllä mutta myös ihanan sotkuista :-) Ei vaan, kivahan se on että lapset ovat innoissaan puuhissa mukana.

  Salaisuuksien valmistelua oli kyllä hauska seurailla kun isälle raportoitiin monesti että "ei me olla mitään erityistä puuhailtu" ja taisipa jossain sivulauseessa jotain paljastuakin puolivahingossa :-)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa puuhailua! Hienoa, että neljä lasta kykenee sovussa leipomaan samaa kakkua ja vieläpä kaapimaan yhdessä kulhon puhtaaksi!

  VastaaPoista
 4. joo, aika samanlaisia puuhia täällä kuin meilläkin :D Ihanaa yhdessä puuhastelua. Meilläkin pojat teki kirjeet joulupukille. Olivat ihanan innoissaan kun tonttu oli yön aikana hakenut ne ulkorappusilta :) <3

  mukavia päiviä sinne <3

  sade

  VastaaPoista
 5. Vau, onko teillä noin monta lapsosta, siinä riittää säpinää. Mahtavan näköinen kakku, vesi herahti kielelle!

  VastaaPoista