24.11.2009

Ruususen neuletakki

Pikku neitosen palmikkoneuletakin osat valmistuivat jo hyvän aikaa sitten. Koska talvipakkaset ovat sitkeästi pysytelleet poissa, en mitenkään kiirehtinyt osien yhdistelemisen suhteen (seli seli...), mutta viime viikonloppuna vihdoin sain pujoteltua langanpäät piiloon ja ommeltua vetoketjun. Villatakista tuli kyllä mielestäni aika suloinen! Ohje on muokattu Novita Muksu -lehden palmikkohupparin ohjeesta. Jätin hupun pois, koska se on aika epäkäytännöllinen talvihaalarin tai -takin alla, ja kaula-aukkoon virkkasin muutaman kierroksen kiinteitä silmukoita, jotta takki istuisi napakammin hoikkeliinikeijukaisellemme.


Pikkutytön palmikkoneulehuppari 7 veljestä -langasta (ohje Novita Muksu 2008 -lehdestä). Puikot nro 4, koko n. 86-senttisen.

5 kommenttia:

 1. Söpö villatakki ja takuulla myös lämmin!

  VastaaPoista
 2. Ihana villatakki! Ihanko totta teidän kuopukselle menee vielä 86 cm vaatteet vai oliko mitoitus reilu?

  VastaaPoista
 3. Elina ja Tanja, kiitokset ihasteluista! Olin itsekin tosi tyytyväinen lopputulokseen.

  Tanja, luulen kyllä että vähän sekä että. Onhan neiti kyllä niin uskomaton kirppu ettei ole tosikaan, mutta varmasti mitoituskin oli yläkanttiin ja lisäksi vielä tuo palmikkoneule on tosi joustavaa leveyssuunnassa. Itse asiassa muokkasin ohjetta vieläpä niin että leveysmitat taisivat olla 74/80-senttisestä ohjeesta... :-D

  VastaaPoista
 4. Minulta ei moinen muokkaus luonnistuisi.

  VastaaPoista