31.8.2010

Lankainventaario

Molemmat ekaluokkalaiset poikani ovat todella innostuneita matematiikasta. Kotitehtävissä ei riitä tarpeeksi tekemistä, joten yritän aina välillä keksiä heille jotain mielekästä laskemista. Nyt Sukkasadon kynnyksellä annoin toiselle veljeksistä tehtäväksi laskea, montako lankakerää minulla on 16 muovilaatikossa ja muutamassa kassinyssäkässä. Ihan kaikkein pienimpiä keränloppuja ei otettu saldoon mukaan, mutta lopputulos oli silti ällistyttävä:

320 lankakerää!!

8 kommenttia:

 1. Ohoo!
  Vähän on paljon!
  Ja taitavat matemaatikot saa harjoitusta :D

  VastaaPoista
 2. No on siinä jokunen kerä! Riittää vähäksi aikaa :-)

  VastaaPoista
 3. Oh-hoh - paljonko on grammoina? Mihin ihmeeseen sinä saat mahtumaan 16 muovilaatikkoa lankaa (eikö perheessä kukaan kommentoi langan määrää)... No, löytyy sitä lankaa meiltäkin mutta alan itsekin olla sitä mieltä että lankaa voisi olla vähemmän :-)

  VastaaPoista
 4. Tanja, en ole punninnut, sehän voisikin olla seuraava tehtävä poikasille! :-) Toistaiseksi (= loppiaisesta saakka) lankalaatikot ovat saaneet olla olohuoneessa kahtena korkeana tornina. Siinä ne odottavat varastoon siirtämistä... kun vaan ehtisi järjestellä varastoa sen verran että laatikot mahtuisivat sinne!

  Ja kyllä, lankojen hallitsemattomasta lisääntymisestä keskustellaan perheessämme säännöllisin väliajoin :-)

  VastaaPoista
 5. Pistä ne matemaatikot töihin ja käske niiden selvittää, paljonko sitä lankaa oikein on.

  VastaaPoista
 6. MysteryKnitter, kiva kun kävit vierailulla, mukavaa saada uusia vieraita! Täytyypä tosiaan kehitellä pikku matemaatikoille lisätehtäviä, halukkuutta kuulemma löytyisi ainakin lankojen lajitteluun väreittäin! :-)

  VastaaPoista
 7. Hihii! Olihan se sun laatikkopino aika vaikuttava :-)

  Pistä pojat laskemaan, kuinka monta kilometriä lankaa on.

  VastaaPoista
 8. Kissaemo: Nyt mä muistankin tän blogin! Toi alku vaan hämäs, mut toi laskemispostaus palautti mun muistini. Oonhan mä täällä ollu ennenki! Ilmankos mä näin merkkejäni siellä sun täällä sun blgissasi. Jep, ne värit...Jos ne on hyviä niiden kaa, niin käske niiden aloittaa vaikka siitä, että pistävät väreittäin. Ja kuka kieltää laskemasta, paljonko kutakin väriä erikseen on?

  VastaaPoista