26.9.2010

Hilloja hyllylleSyksyisin minut valtaa aina hirmuinen säilömisvimma. Nautin hellalla porisevien hillokattiloiden hämmentämisestä ja marjamehun pirskahtelusta survimen alla. Lasiset hillopurkit ovat kauniita jääkaapin hyllyllä, ja purkeista on mukavaa kaapaista aamuisin vitamiiniherkkuja puuron, jogurtin tai paahtoleivän päälle.

PuolukkahilloaPihlajanmarjahyytelöä

Kahdenlaista omenahilloa: tavallista sekä inkiväärillä ja kanelilla maustettua
Puolukkamehua
Hillojen, hyytelöiden ja marmeladien ohjeet olen katsonut hillosokeri- ja Melatin-pakkauksista, mutta en ole noudattanut niitä mitenkään orjallisesti. Mielestäni sokeripakkauksissa lievimmin sanottuna liioitellaan sokerin määrää, itse käytin esimerkiksi omenahilloon vain neljäsosan ohjeessa olleesta sokerimäärästä.

Ahkera Apulaiseni kirjoitti tarralaput pakastimeen meneviin puolukkasurvosrasioihin.


Sunnuntain iltapala: omena-puolukkapiirakkaa vaniljajäätelön ja
kinuskikastikkeen kera, nam-nam!

4 kommenttia:

 1. Olet ahkera! Ihailen säilykkeitäsi. Terveisin rouva Dronningholm..

  VastaaPoista
 2. Säilömisvimma tuttua. On se niin kiva sitten talven tullen nautiskella omatekoisia syksyn herkkuja :)

  VastaaPoista
 3. Tämä säilömisinto on varmaan sukua Huovisen Hamstereiden valmistautumiselle talven varalle. Tulee turvallinen ja rauhallinen olo, kun jääkaapin hyllyt notkuvat herkkujen painosta :-)

  Elina, mun makuun kaupan hillot ovat aivan liian makeita. Taidan olla vähän hapannaama varsinkin aamuisin, yksi vakioherkuistani on maustamaton jogurtti vähäsokerisella puolukkasurvoksella höystettynä!

  VastaaPoista
 4. Ei saa puhua tollasista herkuista, mulle tulee nälkä!

  VastaaPoista