5.11.2010

Äidin pipo

Tähän lankaan (Schoppel Wolle Amiga) on onnistuttu yhdistämään kaikki lempivärini. Ostin tätä pari kerää joskus alkukesästä Lankamaailma Nordiasta ajatuksenani tehdä siitä itselleni syksyinen pipo ja ehkä huivikin. Sukkasadon päätyttyä ryhdyin etsiskelemään pipo-ohjetta, ja sopiva löytyikin Ullasta - Dusty Hill -pipo vaikutti riittävän helpolta mutta mielenkiintoiselta kokeiltavaksi. Lanka oli melko nopeaa neuloa, vähän kyllä tahtoi mennä välillä säikeiksi, erityisesti langan ympärillä kiertävä kimaltava säie karkasi helposti pois puikolta. Laiskana ja kärsimättömänä en tietenkään malttanut neuloa malitilkkua... Näppituntumalta lanka vaikutti jotakuinkin samanpaksuiselta kuin ohjeessa mainittu Cotton Luxus, joten sovelsin ohjetta sen mukaisesti.

Urakoin pipon valmiiksi syyslomavierailulla vanhempieni luona, ja niinhän siinä kävi että äitini ihastui pipoon ja sovitti sitä, ja täytyy myöntää että hänen siroon päähänsä se sopi huomattavasti paremmin kuin omaani. Lankaa jäi vielä se toinen kerä, mutta yksinään se ei kyllä riitä mihinkään. Mietiskelinkin, että miltäköhän se näyttäisi esimerkiksi oranssinsävyiseen tai ruskeaan yhdistettynä? Jos kerän jakaisi puoliksi ja käyttäisi tehosteena pipossa ja huivissa...Dusty Hill -pipo, ohje Ulla 2/10. Lanka: Schoppel Wolle Amiga (oranssi-vihreä-ruskea), 102 silmukkaa, pyöröpuikko 3,5.

5 kommenttia:

 1. Ja piposta on tullut eri nätti! Olen sivullasi ensi kertaa, mutta en suinkaan viimeistä, aloin nimittäin Sinulle lukijaksi :D

  VastaaPoista
 2. Hei Oman onnen seppä,

  kiva kun kävit vierailulla blogissani ja mukavaa saada sinut lukijoideni joukkoon! Tervetuloa!

  VastaaPoista
 3. Miten mulla tuleekin sellainen olo, että tuo pipohan on ihan just sun värinen :D

  Ehkä elvyttelen blogiani:

  http://leijonae2.vuodatus.net/

  mutta pitää nyt katsella ja hengittää rauhassa...

  VastaaPoista
 4. Katri, olen perinyt omat värini ja värimieltymykseni - yllätys, yllätys - äidiltä! :-)

  Täytyypä tulla vierailulle blogiisi!

  VastaaPoista