16.3.2009

Pikku Prinsessan peitto

Tämä työ valmistui vihdoinkin viime viikolla sopivasti pari päivää ennen siskontytön ristiäisjuhlia, joihin peitto oli menossa lahjaksi. Peitto oli mukava työ, koska siihen sai kulutettua monia sellaisia lankoja, joille ei ehkä muuten olisi löytynyt järkevää käyttöä. Lisäksi erilaisia lankoja yhdistelemällä lopputuloksesta tuli aika herkullisen näköinen (Qvidi-Minan tekniikka, ks. myös http://kotinurkissa.blogspot.com/2009/01/auringonkukkia.html ja http://kotinurkissa.blogspot.com/2009/01/orvokkilaukku.html).

Aloitin peiton virkkaamisen jo tammikuun lopussa enkä tietenkään tullut kirjoittaneeksi muistiin, mitä kaikkia lankoja ja kuinka paljon siihen tuli käytettyä, mutta ainakin näitä:

- 7 veljestä (oranssi ja vaaleanpunainen)
- Isoveli (keltainen)
- Wool Neliraita (vaaleanpuna-valkoinen)
- Nalle (herneenvihreä)
- vihreänkirjava puuvillalanka
- keltainen puuvillalanka
- Tango Fani (vaaleanpunainen)Tilkut on virkattu Isoäidin neliön perusohjeella. Pörröreunus (Tango Fani -langasta) on virkattu pylväillä. Käytin neliöiden virkkaamiseen virkkuukoukkua nro 5 ja reunukseen virkkuukoukkua nro 3,5.


2 kommenttia:

  1. Ihana!
    deadLinet on hyviä, muuten ei tulisi mistään koskaan valmista.

    VastaaPoista
  2. Tyrmäävän upea! Saa nähdä, miten minun jämistelyssäni käy. Tarkoitan, että saatte ehkä pidättää henkeänne sen suhteen, riittääkö lanka vai loppuuko sittenkin kesken luovasta B - suunnitelmasta huolimatta.

    VastaaPoista