18.3.2009

Hippitytön huivi

"Olen hippityttö 42,
enkä maailman paremmaks
ole nähnyt muuttuneen..."
(Eppu Normaali: Hipit rautaa)

En kyllä ole ihan vielä 42 enkä myöskään ihan hippi ole ollut koskaan, vaikka monenlaiseen hämärään musiikkiin olenkin kallellani. Eilen olisi ollut yksi ehdottomista suosikeistani, Jethro Tull, esiintymässä Helsingissä Kulttuuritalolla, mutta tuo keikka jäi tällä kertaa väliin. Hieman harmittaa, vaikka olen kyllä päässyt Ian Andersonin huilutaiturointia ihailemaan laskujeni mukaan jo puolentusinaa kertaa.

"Smile your little smile,
take some tea with me awhile,
brush away that black cloud from your shoulder..."
(Jethro Tull: One Brown Mouse)
Jos olisin eiliselle keikalle mennyt, olisin varmaankin heittänyt hartioilleni tämän:


Keväinen kolmiohuivi Novita Bambu -langasta (värit: ruskea, beige, farkunsininen, kirkkaanvihreä, vaaleanvihreä, vaaleanpunainen, valkoinen, yhteensä n. 250 g). Virkattu koukulla nro 3,5 oman ohjeen mukaan (aloituksena niskassa puolikas Isoäidin neliö).


Tätä huivia oli ihana virkata! Bambulanka on käsissä mukavan sileää ja pehmeää ja kaikki värit sointuvat mielestäni todella mukavasti yhteen. Alkuperäinen ajatukseni oli virkata joka toinen pylväsryhmäkerros ruskealla, mutta mitä pitemmälle työ eteni, sitä nopeammin lankavarastot tietysti hupenivat, ja onneksi tajusin ajoissa että ruskea lanka ei tulisi mitenkään riittämään, joten oli pakko tehdä huivista alkuperäistä suunnitelmaa värikkäämpi.


Kevät tuntuu etenevän ihan kohisten, ja onneksi se tälle viikolle lupailtu lumipyrykin jäi tulematta! Koululaiset ja päiväkotilaiset ovat vielä päässeet hiihtelemään mutta pian lienee aika piilottaa talviurheiluvarusteet varaston perälle ja nostaa polkupyörien satulat uusiin korkeuksiin. Maaliskuu ei milloinkaan ole kuulunut suosikkikuukausiini, joten nytkin vain toivon että aurinko kuivattaisi loskaiset pihat ja ojat mahdollisimman nopeasti, jotta krookukset ja helmililjat pääsevät esittelemään kevätasujaan. Jonkinasteinen kevätväsymys kolkuttelee takaraivossa, mutta eiköhän lisääntyvä lämpö ja valo sen aikanaan haihduta!

"As the verses unfold
and your soul
suffers the long day,
and the twelve o'clock gloom
spins the room
you struggle on your way..."
(Jethro Tull: Life's A Long Song)

1 kommentti:

  1. Niin siitä liivistäkin varmaan tulee. Siis värikkäämpi kuin aluksi ajattelin. Saa nähdä, onko lopputulos katastrofi vai sellainen, että sitä kehtaa pitääkin.

    VastaaPoista