23.3.2009

Aurinkoisia ajatuksia

Aamulla sai laittautua liikkeelle talviturkissa mutta pakkasta uhaten ja kevään etenemisen innoittamana tein listan mieltäni lämmittävistä ja valaisevista asioista.

1. Kevätaurinko – raaka ja armoton mutta niin tervetullut lupaus lämmöstä ja valosta pimeän vuodenajan jälkeen.

2. Iloisenväriset langat – vielä ennätin aloittaa yhtä harmaata sukkaparia mutta pian lankakorissanikin loistavat keltaiset krookukset ja leskenlehdet!




3. Sitrushedelmät. Ihanan värikäs vitamiinipommi!

4. Keltaiset tulppaanit. Niitä pitäisi olla kotona ihan aina. Tai mitä tahansa keltaisia kukkia. Muistaakseni Gabriel García Márquezilla on aina kotonaan tai hotellihuoneessaan keltaisia kukkia, koska ne tuovat hyvää onnea.

5. Suklaa. Varsinkin muutama palanen tummaa suklaata nautittuna hyvän kahvin kanssa. Myös puolikas suklaalevy sohvannurkassa ahmittuna kohentaa vetämätöntä oloa ihan ihmeesti.

6. Pienet vauvat. Tuttavapiirissä on melkoinen vauvavillitys meneillään joten pipoa ja lapasia syntyy tasaista tahtia.

Ylläolevat pipo ja lapaset ovat menossa lahjaksi työkaverin pienelle tyttövauvalle. Lankana Novita Nalle ja Tango Fani. Pipossa silmukoita n. 90, lapasissa 32. Joustin 1 o 1n, pyöröpuikko nro 2,5 ja sukkapuikot nro 3.


7. Talitiaisen laulu. Peipposia, pajulintuja ja muita ihania pikku visertäjiä odotellessa.

8. Munakokkeli – salmonellan uhallakin minulle toivottavasti tarjoillaan äitienpäivän aamuna perinteinen English breakfast. Vinkkinä ja muistutuksena jo näin hyvissä ajoin :-)






9. Nauravat lapset. Me aikuisetkin voisimme vähän vähentää yleistä yrmytystämme ja nauraa tai ainakin hymyillä enemmän.

10. Sosekeitto porkkanasta/bataatista. Nam! Tällaista söimme eilen:

Porkkana-vuohenjuustososekeitto

10 isoa porkkanaa
5 perunaa
1 iso sipuli
1 liemikuutio
n. 150 g pehmeää vuohenjuustoa
vettä
ruokakermaa
suolaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori ja paloittele sipuli, perunat ja porkkanat ja lisää kiehuvaan veteen. Jos vettä on liikaa, kaada pois ylimääräinen niin että kasvikset nipinnapin peittyvät. Lisää liemukuutio. Keitä kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella, lisää samalla vuohenjuusto ja notkista ruokakermalla sopivan löysäksi. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa paahdettujen leipäkuutioiden kera.

1 kommentti:

  1. Heippa, tulin vastavierailulle. Tuo sosekeiton ohje näyttää herrrrkulliselta. Meillä syödään tuota ensi viikolla!

    VastaaPoista