25.3.2009

Ratiritiralla

Niin se pakkanen vaan pitelee meitä vielä otteessaan. Tiistain vastaisena yönä humpsahti meidän leveysasteillemme luntakin toistakymmentä senttiä. Uskaltaisikohan sitä tuudittautua siihen, että tämä on talven viimeinen loppukiri ennen kuin lumiukot lopullisesti sulavat ja kevätpörriäiset pääsevät lentoon?


Tänä talvena on linnunruokaa saanut raahata kaupasta kotiin melkein viikoittain. Pihapiirissämme ovat vierailleet ainakin talitiaiset, sinitiaiset, hömötiaiset, keltasirkut, varpuset, pikkuvarpuset, punatulkut, mustarastaat, närhet, naakat, käpytikka ja varmasti vielä muutama muukin siivekäs ystävä. Oravia on enimmillään ollut yhtäaikaa kuusi ruokailemassa tai kisailemassa pitkin pihaa. Pupusetkin ovat pistäytyneet vierailulla useamman kerran. Tänä talvena niille ovat maistuneet mm. juhannusruusujen oksat - vai ovatkohan herkutelleet viimevuotisilla ruusunmarjoilla?

Viime päivinä valmistuneista käsitöistä on esittelyvuorossa raitapipo pienelle poikavauvalle. Pipo on kuvausta varten aseteltu niin etteivät päättelemättömät langanpäät erotu :-) Miksi ihmeessä lankojen päättely on olevinaan aina niin työlästä hommaa?!? Aika joutuisastihan se sujuu sitten kun vaan saa aikaiseksi ryhtyä puuhaan. Tämä pipo pääsee pakettiin ja toivottavasti pikapuoliin lentomatkalle Sveitsiin asti.Vauvan raitapipo Novita Nalle- (tummanharmaa, vaaleanharmaa) ja Novita Merino (tummansininen, valkoinen) -langoista. 100 silmukkaa, joustin 1 o 1 n, pyöröpuikko nro 2,5.

Loppuun vielä tekstinpätkä, joka tarttui mukaan täältä:

"Ensimmäiset viisi ihmistä, jotka kommentoivat (ja sitä haluavat), saavat jotain tekemääni. Minun valintani. Sinulle. Tässä tarjouksessa on muutamia sääntöjä ja rajoituksia: Ei ole takuita siitä, että pidät tekemästäni, tekemäni juttu on vain sinua varten, se tehdään tämän vuoden aikana. Sinulla ei ole aavistustakaan, mitä se voisi olla. Se voi olla tarina, se voi olla runo. Voin piirtää tai maalata jotakin. Voin leipoa jotain ja lähettää sen sinulle. Kuka tietää? Et ainakaan sinä! Säilytän itselläni oikeuden tehdä jotain hyvin omituista. Haaste on se, että sinunkin täytyy laittaa tämä blogiisi. Kaikki me osaamme tehdä jotain."

5 kommenttia:

 1. Mukava blogi sinulla!

  Kiva, että tartuit haasteeseen. Laitathan yhteystietosi minulle osoitteeseen lankatarinoita@gmail.com, niin katsotaan, mitä posti sinulle aikanaan tuo :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun kävit jättämässä tervehdyksen! Laitoinkin sinulle jo sähköpostia. Lähetän vuorostani mielelläni sinulle jotain pientä ja kivaa jos kerrot omat yhteystietosi!

  VastaaPoista
 3. Hauska on tuo raitapipokin. Mulla on aina iso liuta erilaisia lankatöitä päättelyä vaille valmiina. Onneksi äiti käy aina välillä kylässä ja päättelee mun puolestani.

  Ja pitäähän tähän haasteeseenkin lähteä mukaan ;-)

  VastaaPoista
 4. Tintin, kiva kun lähdit mukaan haasteeseen! Lähetäpä osoitetietosi vaikka sähköpostilla (etunimi piste sukunimi miumau luukku piste com, puhelinnumeron saat tarvittaessa Ketturouvalta)

  VastaaPoista