3.3.2009

Marjaenergiaa

Sunnuntaiaamut ovat mahtavia. Ei kiirettä minnekään, voi rauhassa lökötellä yöpuvussa vaikka puoleenpäivään ja lueskella Hesaria kahvikupposen äärellä. Aamiainenkin on yleensä jotain vähän herkullisempaa kuin kiireisenä arkiaamuna. Vähän ylikypsistä hedelmistä ja pakastimen pohjalle unohtuneista marjojen rippeistä syntyy pienellä vaivalla herkullinen

Päärynä-mustaherukka -smoothie

2 kypsää päärynää
2 dl mustaherukoita
4 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl ruisleseitä
1 rkl juoksevaa hunajaa
maitoa

Kuori ja pilko päärynät. Laita päärynänpalat ja jäiset mustaherukat korkeareunaiseen kulhoon. Ripottele sekaan ruisleseet, kaada päälle jogurtti ja hunaja. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Löysennä seos sopivaksi maidolla.
Marjoista puheenollen – kaksospojistamme aina toisinaan kysellään, että ovatko pojat keskenään samanlaisia. Yleensä totean vain että niinhän nuo ovat kuin kaksi marjaa. Mansikka ja mustikka… Tässäpä siis mansikan ja mustikan lapaset kummankin lempiväreissä.
Lanka: Seitsemän veljestä, 44 s, ruusupuiset sukkapuikot nro 3. (Lapasten kuviointi oman mallin mukaan nurjilla silmukoilla.)

4 kommenttia:

 1. Lapasten väreistä tulee välittömästi mieleen marttojen vauvansukkakampanja, kun värit taitavat olla aika lailla samat kuin vauvansukkalangan sininen ja punainen.

  Sivupalkista huomasin, että olet saanut neulotun hameesi valmiiksi. Milloin saamme nähdä kuvia? :-)

  VastaaPoista
 2. Taitavat tosiaan olla juuri niitä marttasävyjä! Ostin langat alkutalvesta Siwasta, ja eikös Siwa ole ollut mukana kyseisessä kampanjassa?

  Hame on parhaillaan koekäytössä :-) Yritän ryhdistäytyä kuva-asian suhteen - viime päivät ovat olleet melkoista lentoa joten kuvaamiseen ei ole ollut oikein tilaisuutta.

  VastaaPoista
 3. Joo, kyllä juuri Siwa myy Seitsemän veljestä -lankaa marttasävyissä.

  VastaaPoista