4.3.2012

Sunnuntai-illan herkkucannellonit

Rakastan kevättalven aurinkoisia päiviä! Tänään taivas oli sininen heti aamusta ja kevätaurinko latasi akkuni täyteen energiaa. Järjestelin lipastojen laatikoita, siivoilin keittiötä, imuroin. Lounaan jälkeen kävin naapurini kanssa hiihtämässä pitkin peltoja ja joenrantaa. Kupponen kuumaa teetä, tilkka tyrnilikööriä ja ihana raukeus iltapäiväksi.

Päivälliseksi kokkasin koko perheen herkkuruokaa eli cannelloneja. Cannellonit valmistuvat suht nopeasti myös arki-illan ruuaksi, mutta tällä kertaa kehittelin niistä herkkuversion sunnuntai-illan kunniaksi. Koko annos katosi nälkäisiin suihin niin nopeasti etten ehtinyt kaivaa kameraa esille :-)

Cannellonit
(ohje pakkauksesta, 6 nälkäiselle)


12-14 cannelloniputkea
500 g jauhelihaa (meillä oli työkaverini kautta saatua superhyvää Herefordia)
1-2 sipulia
oliiviöljyä
valkosipulia maun mukaan
suolaa, pippuria, oreganoa
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1 rkl ruskea kastike -jauhetta
5 dl vettä + 1 dl esim. ruokakermaa, tuorejuustoa tai crème fraichea
1 prk tomaattikastiketta (esim. Dolmio Bolognese Chunky, jossa on paljon kasviksia)
1 prk (2,5 dl) ruokakermaa

päälle
juustoraastetta

Pane uuni kuumenemaan +225 C:een. Valmista kastike: kuullota silputtu sipuli (+ valkosipuli) oliiviöljyssä, lisää jauheliha ja kypsennä. Murustele suppilovahverot jauhelihan sekaan ja sekoita hyvin .Lisää mausteet, kastikejauhe ja vesi, anna kiehahtaa. Lisää kerma/tuorejuusto/ranskankerma. Täytä cannellonit ja lado ne öljyttyyn vuokaan vieri viereen. Kaada loppu kastike päälle. Lisää tölkillinen ruokakermaa ja sen päälle tomaattikastike. Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta (esim. mustaleimaa). Paista 20-30 minuuttia ja anna vetäytyä jälkilämmöllä 5-10 minuuttia.

1 kommentti: