2.9.2009

Kahden Kruunun Prinsessa

Tapahtuipa eräänä päivänä että eräässä pienessä kylässä muuan pieni tyttönen heräsi uuteen päivään tavallistakin päättäväisempänä. Oli koittanut loppukesän suuri juhlapäivä, tyttösen 3-vuotissyntymäpäivä!

Tyttönen oli jo kesän alussa ruvennut suunnittelemaan juhlapäivänsä tarjoiluja (kakussa oli täytteenä banaania, persikoita ja valkoherukkahilloa, koristeena leppäkerttuja ja tuoreita vadelmia), kutsuvieraslistaa, juhla-asuaan, korujaan... ja pitänyt äitinsä tarkkaan selvillä suunnitelmistaan ja toiveistaan. Bambulankavarastoja oli pengottu ja tehtaanmyymälästä tilattu varmuuden vuoksi täydennystä vaaleanpunaiseen lankakasaan. Jossain vaiheessa vaativa asiakas ilmoitti, että vaaleapunainen mekko ei kelpaakaan vaan siihen pitäisi saada myös punaista ja vihreää. Hiki otsalla äiti näperteli mekkoon koristeeksi muutaman pienen kukkasen, minkä jälkeen mekko läpäisi laatukontrollin.

Tyttönen kiemurteli mekkoon ja antoi äidin asetella hieman liian pitkät helmat ojennukseen. Tyttösen isä oli hyvissä ajoin hankkinut päivänsankarille ihanan kruunun juhlapäivää varten. Isä asetteli kruunun paikalleen ja koko perhe kerääntyi ihastelemaan päivänsankaria. Tyttönen katseli hetken aikaa peilikuvaansa arvioivasti ja ilmoitti sitten otsa kurtussa, että haluaa toisenkin kruunun. Päiväkodista edellisenä päivänä saatu paperikruunu kirjaimellisesti kruunasi juhla-asun ja prinsessa oli vihdoin tyytyväinen (ja äiti huokaisi helpotuksesta).

Sen pituinen se tarina.P.S. Välillä toinen kruunu putosi päästä ja selkään kasvoivat keijunsiivet.


Pikkutytön juhlamekko (Novita Kesä 2009, malli 75 vähän muokattuna). Vaaleanpunainen Novita Bambu, kukissa punaista ja vaaleanvihreää Bambua, reunusröyhelöt Tango Fani, virkkuukoukku nro 3).

Kommentteja ohjeesta: Virkkasin mekon 80-senttisen ohjeen mukaan ja silti siitä tuli keijukaisellemme liian iso! Mallivirkkaus oli mielestäni liian väljää ja reikäistä, jos aloittaisin uudestaan niin virkkaisin helmaan kukkia tiheämpään ettei jokaisella juoksuaskeleella sujahtaisi isovarvas läpi...

3 kommenttia:

  1. Ihanalle prinsessalle paljon onnea!
    Kaunis on mekkokin.

    VastaaPoista
  2. Esitän Prinsessan puolesta parhaimmat kiitokseni ihasteluista! Kyllä neiti on kieltämättä aikamoinen vaahtokarkki noissa vaaleanpunaisissa hörhelöissään.

    Una, kiva kun kävit vierailulla ja mukavaa saada sinut myös lukijaksi!

    VastaaPoista